Cinema în aer liber în Piața Mică din Sibiu jpeg

Cinema în aer liber în Piața Mică din Sibiu

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 7 iulie 2016

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se întoarce cu cele mai bune filme la Sibiu în perioada 12-17 iulie.

Pentru informații detaliate și programul filmelor selectate la cea de-a cincea ediție a Caravanei Metropolis, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Evenimentul a devenit deja o tradiție la Sibiu, aceasta fiind cea de-a patra ediție care se desfășoară în Piața Mică.

6 filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecția oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA.

Intrarea este liberă.

Iată cele 6 filme care vor fi proiectate la Sibiu:

1. Marți, 12 iulie:

 BROOKLYN (Irlanda), r. John Crowley, cu Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson-Nominalizat la trei premii Oscar, printre care pentru Cel mai bun film și Cea mai bună actriță într-un rol principal.

 Sinopsis:Ellis Lacey vine din Irlanda la New York în anii 1950. Prinsă între dorul de casă și un nou stil de viață, ea va trebui să aleagă între doi bărbați pe care îi iubește și două țări.

Povestea personajului Ellis este povestea unei femei care pleacă de acasă și se maturizează, devine puternică și încrezătoare în sine, se descoperă și înfruntă lipsa, tristețea și greutățile și se dezvoltă.

2. Miercuri, 13 iulie:

 TINEREȚEA/ YOUTH (Italia, Franța), r. Paolo Sorrentino, cu Rachel Weisz, Paul Dano, Michael Caine, Harvey Keitel. În competiție la Cannes, nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună coloană sonoră, Premiul publicului la Karlovy Vary IFF. 

 Sinopsis:"La giovinezza" spune povestea a doi bătrâni prieteni-un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte-, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi. Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.

 3.      Joi, 14 iulie:

 DHEEPAN (Franța), r. Jacques Audiard – Câștigător al Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

Sinopsis:Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.

4.      Vineri, 15  iulie:

 MUSTANG (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan-Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

 Sinopsis:Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activitățile școlare și căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorința de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor.

5. Sâmbătă, 16 iulie:

 AMY (UK), r. Asif Kapadia – Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

 Sinopsis:Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului-a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

6. Duminică, 17 iulie:

DANEZA/ THE DANISH GIRL (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander  în rolurile principale-Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.

 Sinopsis:Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile:Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operație de schimbare a sexului.

 Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, proiect realizat cu sprijinul CNC,  Sponsor AXN, Membru Europa Cinemas.

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non profit de educare a publicului tânăr, precum Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, Balkanik Arts&Culture Festival și KINOdiseea-Festivalul Internațional de Film pentru Copii, la care au participat la cele șapte ediții peste 50 000 de persoane.