Centenarul Marii Uniri, sărbătorit cu mâncare tradițională și multe premii la Atelierul „Click! Poftă bună!“ jpeg

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit cu mâncare tradițională și multe premii la Atelierul „Click! Poftă bună!“

📁 Istorie culinară
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2018

Unul dintre cei mai apreciați tineri chefi din țară – Toma Ioan Cosmin –, preparate tradiționale reinterpretate, mulți gurmanzi și pasionați de gătit, mâncare bună și voie bună: toate acestea au fost ingredientele Atelierului Meniul Centenarului, organizat de revista „Click! Poftă bună!“, miercuri, 21 noiembrie, la Hub Design din București.

Ca într-o legendă a meșterului Manole în variantă modernă, reinterpretată și ea într-un București rece și ploios, vremea capricioasă nu i-a putut ține în casă pe cei peste 100 de invitați ai evenimentului: cititori ai revistei „Click! Poftă bună!“, jurnaliști, sponsorii Atelierului: Rama, Heinner și cooking by Heinner, EPACK, Bella, Patria Bank, precum și partenerii HubDesign, Phoenicia Grand Hotel, Microgreens delicioasa cafea de la Dose Café, dar și photosnacks. Mulțumim lui Tedi pentru produsele gustoase dăruite copiilor din trupa AS.

În atmosferă relaxată și intimă de la Hub Design (unul dintre cele mai primitoare spații de evenimente din București), „condimentată“ cu glumele lui Dezbrăcatu’, care a fost gazda serii, participanții au asistat la demonstrația culinară oferită de chef Toma. Acesta a gătit, cu ajutorul electrocasnicelor Heinner și ustensilelor Cooking by Heinner, două preparate inedite, culese din zona sa de origine, Alba Iulia.

Mai exact, pateul de Alba, un delicios antreu din ficăței de pui, reinterpretat, aromatizat cu palincă de pere, și Prăjitura Cetății, un desert fin și aromat, făcut cu Rama Maestro și multă ciocolată. Totodată, chef Toma a preparat din foitajul Bella ștrudele cu ciuperci, un antreu rapid, ușor de făcut și potrivit în orice situație, mai ales pentru că plăcintele Bella nu necesită decongelare, iar acest lucru înseamnă timp câștigat. 

public 3 jpg jpeg

Toma și Dezbrăcatu’ au trecut apoi de cealaltă parte a „baricadei“, au degustat zece prăjituri preparate de cititoarele „Click! Poftă bună!“ cu Rama Maestro și au ales trei deserturi câștigătoare: Tort Pricomigdală – locul 1 (realizat de Georgeta Dobrin), prăjitură Cranț – locul 2 (preparată de Gabriela Stoichiță) și Tort cu trei mouse-uri – locul 3 (făcut de Carla Bătrînu). Acestea nu au fost singurele câștigătoare ale serii, căci EPACK a premiat încă 10 gospodine cu produse necesare în orice orice bucătărie: bureți de vase, lavete, folii aluminiu, folii copt sau pungi alimentare,.

calusarii 768x512 jpg jpeg

Micuții călușari din trupa de dans AS, de la Palatul Național al Copiilor, i-au încântat pe cei prezenți la Atelierul Meniul Centenarului cu un moment artistic deosebit.

Citiţi mai multe pe clickpoftabuna.ro