Cele mai așteptate 10 cărți din 2022, potrivit membrilor Goodreads jpeg

Cele mai așteptate 10 cărți din 2022, potrivit membrilor Goodreads

Autor: advertorial
🗓️ 20 ianuarie 2022

Vrei să citești mai mult anul acesta? Ia în considerare aceste noi cărți. Poate că rezoluția ta de Anul Nou este să faci mai multe plimbări sau să mănânci alimente mai sănătoase – sau poate ai un țel simplu să citești mai multe cărți. Deoarece ai următoarele 12 luni la dispoziție, s-ar putea să găsești câteva recomandări bune de cărți online care să îți fie de ajutor atunci când vine vorba de lista ta de lectură.

Așadar, am apelat la faimos portal Goodreads pentru a vedea pe ce titluri noi dorește toată lumea să pună mâna în acest an. Goodreads a găsit 10 cărți care urmează să fie lansate în acest an pe care membrii săi (mai mult de 125 de milioane dintre ei) abia le așteptă. Aceste noi versiuni se află pe rafturile „vrei să citești” ale membrilor.

Deși nu toate aceste cărți sunt disponibile în acest moment, cele mai multe dintre ele sunt disponibile pentru precomandă până la data estimată a lansării, astfel încât să îți poți planifica lectura lunară din timp. 

De la romane de mister la lecturi de dragoste, acestea sunt cele mai așteptate cărți din 2022, potrivit membrilor Goodreads.

„To Paradise”, de Hanya Yanagihara

Această carte începe într-o versiune alternativă a Americii în 1893, dar până când ai ajuns la sfârșit, s-a întins pe trei secole. Pe măsură ce citești, vei descoperi că fiecare dintre personajele din fiecare dintre cele trei Americi diferite din această carte, în ciuda faptului că trăiesc vieți diferite, sunt unite de aceleași lucruri care le-au testat. Vei găsi teme similare de dragoste, bogăție, familie și paradis. Această alegere ajunge pe rafturi pe 11 ianuarie.

„Violeta”, de Isabel Allende

Cel mai nou roman al autoarei Isabel Allende, autor dintre cei mai bine vânduți ai New York Times, urmează să fie lansat pe 25 ianuarie. Se concentrează în jurul Violetei, prima fată dintr-o familie de cinci băieți, a cărei viață este marcată de „evenimente extraordinare” precum gripa spaniolă și Marea Criză. Este scrisă sub formă de scrisori către cineva pe care îl iubește, o relatare detaliată inspirată și emoționantă despre viața ei și despre bucuriile și pierderile pe care le-a experimentat.

„Black Cake”, de Charmaine Wilkerson

Byron și Benny rămân cu o mulțime de întrebări după moartea mamei lor, Eleanor Bennett. În principal, întrebări despre moștenirea pe care a lăsat-o în urmă: o prăjitură neagră tradițională din Caraibe. De asemenea, ea le lasă cu un mesaj vocal care spune povestea vieții ei în bucăți – iar ei sunt lăsați să le pună cap la cap și să împartă tortul „când este momentul potrivit”. Poți citi această carte pe 1 februarie.

„Apartamentul din Paris”, de Lucy Foley

Noul roman al autoarei Lucy Foley, autor best-seller New York Times, va debuta pe 22 februarie. Acesta spune povestea lui Jess, care are nevoie de un nou început și se bazează pe fratele ei vitreg, Ben, care locuiește la Paris, pentru cazare. Când ea ajunge în apartamentul lui, însă, el nu este acolo. Deși vine în orașul luminilor pentru a scăpa de trecutul care o chinuie, ea se trezește că sapă în viitorul lui Ben.

„Tânărul Mungo”, de Douglas Stuart

„Shuggie Bain” de Douglas Stuart a câștigat Booker Prize 2020. Următorul roman al lui Stuart, „Tânărul Mungo”, este povestea de dragoste a lui Mungo și James – un protestant și, respectiv, catolic. Mediul hiper-masculin din jurul lor îi obligă să-și ascundă adevăratul sine și în cele din urmă se trezesc despărțiți. Vor trebui să facă tot ce pot pentru a-și găsi drumul împreună. Va fi lansat pe 5 aprilie.

„The Candy House”, de Jennifer Egan

Bix Bouton are 40 de ani, este șeful de succes al unei companii de tehnologie, tatăl a patru copii și dornic de idei noi. După ce dă de un grup de discuții, el are ideea lui măreață: „Deține-ți inconștientul”. Cu această tehnologie, poți accesa toate amintirile pe care le-ai avut vreodată și le poți schimba cu amintirile altora. Centrată în jurul personajelor ale căror vieți s-au intersectat la un moment dat, acest roman spune povestea dragostei, a conexiunii umane și a intimității. Poți găsi această carte pe rafturi pe 5 aprilie.

„Memphis”, de Tara M. Stringfellow

După ce Joan descoperă că are puterea de a schimba moștenirea familiei sale, ea găsește o modalitate de a se vindeca de toate traumele prin care au trecut – cu pensula ei. Arta ei devine o modalitate prin care ea poate înțelege sacrificiile pe care le-au făcut cei care au venit înaintea ei. Povestea în sine se întinde pe 70 de ani, atingând experiențele generaționale și complexitățile vieții cu care ne confruntăm atât ca indivizi, cât și ca națiune. Acest titlu va fi lansat oficial pe 5 aprilie.

„Sea of ​​Tranquility”, de Emily St. John Mandel

Edwin St. Andrew a traversat Atlanticul la doar 18 ani și se trezește intrând într-o pădure când ajunge pe uscat. El aude o vioară răsunând într-un terminal de dirijabile și este speriat. Două secole mai târziu, un scriitor prezintă un pasaj dintr-o carte care pare puțin prea familiar: Un bărbat cântă la vioară într-un terminal de dirijabil în timp ce o pădure se ridică în jurul lui. Ulterior, un detectiv este angajat pentru a descoperi povestea acestui eveniment, iar ceea ce găsește este absolut extraordinar. Va fi lansat pe 5 aprilie.

„Iubitorii de cărți”, de Emily Henry

O altă lectură a autoarei de bestseller-uri din New York Times, Emily Henry, „Iubitorii de cărți” se concentrează pe cititoarea avidă Nora Stephens și pe editorul Charlie Lastra, care s-au întâlnit de mai multe ori (și niciodată nu a mers bine). În timp ce se ciocnesc unul de celălalt în orășelul Sunshine Falls, Carolina de Nord, unde Nora s-a retras pe timpul verii, nu se pot abține să nu se întrebe dacă acest lucru se întâmplă în continuare cu un motiv. „Iubitorii de cărți” va fi disponibil pe 3 mai.