Caravana Metropolis revine în iulie, cu proiecţii în aer liber în marile oraşe jpeg

Caravana Metropolis revine în iulie, cu proiecţii în aer liber în marile oraşe

Caravana Metropolis-ediţia a doua revine cu proiecţii gratuite în aer liber, în ţară, la începutul lunii iulie, după ce anul trecut a înregistrat 80.000 de spectatori în şapte oraşe, informează un comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.

Caravana Metropolis aduce în faţa publicului cele mai bune filme din ultimul an, premiate cu Oscar, Globul de Aur sau incluse în selecţiile unor festivaluri de renume, precum cele de la Cannes, Berlin, Toronto şi Veneţia, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar, Michael Haneke, Wes Anderson, Francois Ozon. Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, mulţumesc toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis.

Ca şi anul trecut, caravana va debuta în luna iulie, la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti. Întreaga călătorie cinematografică va dura până în luna septembrie, timp în care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment.

"Este un proiect de succes pe care dorim să-l menţinem şi să-l dezvoltăm, un proiect prin care vrem să aducem oamenilor atmosfera grădinilor de vară de altădată şi filme foarte bune Mulţumim primăriilor şi sponsorilor care încă investesc în cultură", a declarat preşedintele Asociaţiei Culturale Metropolis, Daniel Mitulescu.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, "Cinema în aer liber", împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din ţara noastră, de 120 de metri pătraţi, şi un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul anul trecut.

Spectatorii se vor putea bucura, alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de una dintre surprizele cinematografice selectate-"Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom", prezentat în avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray şi Edward Norton în rolurile principale, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu şi inclus în competiţie la Cannes 2012.

Câştigătorul premiului Academiei de Film Europene pentru cel mai bun scenariu "Vânătoarea/ The Hunt", în regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru cel mai bun actor. Filmul va fi proiectat în caravană, alături de cel mai recent lungmetraj semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, "Amanţii Pasageri/ Los amantes pasajeros", care îi aduce pe marile ecrane pe Penelope Cruz şi Antonio Banderas. De asemenea, va fi proiectat filmul "O afacere regală/ A Royal Affair" (regia:Nikolaj Arcel), povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

Din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, în caravană vine Superstar (regia:Xavier Giannoli), în avanpremieră în România, povestea unui bărbat obişnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos, alături de "Născut din nou/ Twice Born", în regia lui Sergio Castellitto, proiectat în avanpremieră în România, după ce a fost selecţionat la Toronto. Filmul prezintă o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagonişti pe Penelope Cruz şi pe Emile Hirsch ("Into the Wild").

"Partea îngerilor/ The Angels' Share", cel mai recent film semnat de Ken Loach, câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012, nominalizat la premiile Cesar şi cele ale Academiei Europene, va fi de asemenea proiectat în caravană, alături de "În pielea lor/ In their Skin", în avanpremieră în România, un thriller captivant, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago, cu Selma Blair şi Joshua Close în rolurile principale.

Câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu Palme d'Or la Cannes anul trecut, "Iubire/ Amour", în regia lui Michael Haneke, este o poveste sensibilă de dragoste la vârsta a treia, ce va fi prezentată publicului caravanei, alături de un alt film semnat de un francez, "În casă" de Francois Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian şi nominalizat la premiile Cesar şi Goya. Din caravană nu va lipsi nici cel mai de succes film românesc de anul acesta, "Poziţia copilului", în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlin 2013.

sursa:mediafax.ro