„Bucureștiul vechi în detalii“ jpeg

„Bucureștiul vechi în detalii“

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2012

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) găzduiește expoziția de fotografie „Bucureștiul vechi în detalii“ semnată de Paula Craioveanu. Expoziția va fi vernisată luni, 17 septembrie, ora 19.00, în prezența arh. Nicolae Lascu, prof. dr. în cadrul Departamentului de Istoria și Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București.

Paula Craioveanu este absolventă a Universității de Arhitecturăși Urbanism „Ion Mincu“ din București și doctorand în arte a vizuale în cadrul Universității Naționale de Arte. Dubla formație profesională o determină să privească orașul atât cu rigoarea arhitectului, cât și prin ochii artistului care descoperă armonia, ritmul, proporția, detaliul în arhitectura veche a orașului.

Expoziția reunește 20 de lucrări în care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regăsesc în București, ilustrând o evoluție a acestora, de la cel otoman balcanic până la art nouveau și neoromânesc, trecând prin stilurile clasic, neoclasic, neo-Renaștere, neogotic. Istoria selectivă (și personală) a Bucureștiului este ilustrată prin ferestre, porți, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, dar mai ales prin detaliile lor – atlanți, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.

Accesul publicului este liber.