ÔÇ×BONDOCÔÇŁ   din 23 septembrie ├«n cinematografe png

ÔÇ×BONDOCÔÇŁ - din 23 septembrie ├«n cinematografe

Documentarul ÔÇ×BONDOCÔÇŁ, ├«n regia lui Mihai Mincan, Cristian Delcea ╚Öi Mihai Voinea va rula ├«n cinematografele din Rom├ónia din 23 septembrie.

Filmul urm─âre╚Öte povestea lui Dan Bondoc, maestru la ┼čah ├«n v├órst─â de 78 de ani, care tr─âie┼čte singur ├«n Bucure┼čti. Unicul s─âu vis este s─â c├ó┼čtige campionatul organizat ├«n memoria prietenului s─âu decedat, marele juc─âtor de ┼čah Victor Cioc├óltea. De-a lungul urm─âtoarelor zile, Bondoc este prins ├«ntre b─ât─âliile de pe tabla de ┼čah, duse ├«mpotriva unor oponen┼úi mult mai tineri, teama c─â nu mai are rost pe lume ┼či sentimentul c─â mul┼úii s─âi ani ├«l transform─â ├«ntr-un juc─âtor ineficace.

Dup─â prezen╚Ťa de anul trecut de la TIFF ╚Öi Festivalul de film documentar Astra (Sibiu), Bondoc se ├«ntoarce pe marile ecrane. Filmul va putea fi v─âzut s─âpt─âm├óna aceasta ├«n cadrul Festivalului Interna╚Ťional de Film Anonimul de la Sf├óntu Gheorghe, Delta Dun─ârii. Proiec╚Ťia este programat─â miercuri 10 august, de la ora 17.00. Din 23 septembrie documentarul va rula ├«n mai multe cinematografe din Bucure╚Öti ╚Öi din ╚Ťar─â.

bondoc 0 2 jpg jpeg

Dan Vladimir Bondoc a f─âcut parte din genera┼úia celor mai mari ┼čahi┼čti rom├óni din perioada comunist─â, al─âturi de Victor Cioc├óltea ┼či Florin Gheorghiu, iar ├«n anii ÔÇÖ50 era considerat una dintre speran┼úele ┼čahului rom├ónesc, dup─â ce se clasase pe podium la campionatele na┼úionale. 

├Änainte de 1989 a participat la c├óteva turnee interna┼úionale, dar n-a reu┼čit nicio performan┼ú─â notabil─â ┼či a r─âmas un ve┼čnic talent irosit. Tr─âie┼čte ├«n Bucure┼čti ┼či este catalogat de Federa┼úia Interna┼úional─â de ┼×ah ca maestru FIDE (treapta a treia dup─â ÔÇ×mare maestru interna┼úionalÔÇť ┼či ÔÇ×maestru interna┼úionalÔÇť). 

Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea au semnat scenariul și regia, Luchian Ciobanu s-a ocupat de imagine, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan. Producător Radu Stancu.

Trailerul documentarului poate fi urm─ârit aici: https://www.youtube.com/watch?v=PENF0Q9iTZw