Ateliere de weekend pentru copii și adolescenți la Casa Costa Foru sâmbătă & duminică – 23 24 aprilie jpeg

Ateliere de weekend pentru copii și adolescenți la Casa Costa-Foru sâmbătă & duminică – 23-24 aprilie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 22 aprilie 2016

Atelierele sunt dedicate cu precădere copiilor și adolescenților, iar părinții sunt, de asemenea, bine-veniți. Ele se desfășoară pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7, BucureștiIntrarea la toate atelierele este liberă. Rezervările se fac prin e-mail la dincolodefatade@gmail.com.

Atelierele sunt parte din „Exposițiunea Copiilor și a Tinerimei”, serie de evenimente organizate de grupul de inițiativă DincoloDeFatade și dedicate copiilor și adolescenților (prin ateliere interactive), dar și celor mari (spectacole de flaut, jazz și teatru itinerant). Vreme de zece zile (15-24 aprilie 2016), vechea casă boierească redevine – precum odinioară – spațiu al efervescenței oamenilor și ideilor și se transformă în spațiu de expunere și de creație. Zilnic, echipa noastră organizează, în acces liber, tururi ghidate ce povestesc istoria casei și a familiei Costa-Foru. Programul complet al evenimentelor este disponibil pe pagina de facebook Casa Costa-Foru.

Sâmbătă, 23 aprilie, ora 13:00 // Călătorie arhitecturală cu Ruxandra Ștețca, istoric de artă (14-18 ani)

image

Ce se ascunde în spatele unei case impunătoare, care își ațintește „ochii” mari și impresionați asupra privitorului uimit? Vom descoperi răspunsul pe parcursul unui atelier interactiv organizat sub forma unor discuții captivante despre istorie, arhitectură și artă. Adolescenții vor fi provocați să vadă, să exploreze, să cunoască, să compare, să rețină pentru a-și îmbogăți cunoștințele și a-și construi atitudinea și obiceiurile față de comorile propriului oraș.Atelierul este coordonat de Stetca Ruxandra, istoric de artă entuziast în implicarea activă a copiilor, mari și mici, în viața culturală a orașului prin participarea la diverse ateliere, vizite, trasee pietonale, galerii, etc. Absolventă a facultății de Istoria Artei și mamă a trei copii, Ruxandra are o bogată experiență în organizarea și coordonarea de ateliere la Muzeul Național de Artă al României, Opereta Ion Dacian, Street Delivery ș.a.

Sâmbătă, 23 aprilie, ora 15:00 // Atelier de dans ca-n „Grease” cu Mădălina Mihai, coregrafă 

image

Sâmbătă, 23 aprilie, ora 17:00 (13-15 ani) // „Yoshi pe net” cu Ioana Dobrinescu

image

În cadrul atelierului „Yoshi pe net” aducem în atenția adolescenților și dezbatem împreună cu ei aspecte ce țin de maniere și etichetă pe internet. Discutăm despre modul în care ne gestionăm imaginea on-line, cum ne autoexpunem și efectele prezenței noastre pe rețelele de socializare. Invităm tinerii între 13 și 15 ani la acest atelier interactiv în care ne vom imagina diverse situații virtuale și le vom găsi rezolvarea prin exerciții și simulări, în cadrul special al vechii case boierești Costa-Foru.Despre „Yoshi pe net” povestim împreună cu Ioana Dobrinescu. Ioana lucrează în publicitate și urmează cursurile Masterului de antropologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.Duminică, 24 aprilie, ora 14:00 // Atelier de încondeiat tradițional cu Anamaria Maranda, etnolog

image

În duminica Floriilor învățăm să încondeiem prin tehnci tradiționale:vom folosi chișița și ceara naturală de albine pentru a realiza, împreună cu Anamaria Maranda (etnolog), ouă pictate manual.

***

Duminică, 24 aprilie, ora 16:00 // Mici „experiențe” la Casa Costa-Foru

image

Împreună cu Mădălina Muscă, cadru didactic și doctorandă în antropologie, redescoperim câteva dintre micile experimente distractive propuse în Revista Copiilor și a Tinerimei (publicație editată de C. G. Costa-Foru în perioada 1913-1925). Explorăm și alte noi jocuri și curiozități, în cadrul unui atelier interactiv dedicat copiilor, dar la care cei mari și curioși să dea în mintea celor mici sunt, de asemenea, bine-veniți.

Tururi ghidate ale Casei Costa-ForuSâmbătă, 23 aprilie – ora 11:00 // Duminică, 24 aprilie – ora 19:00 &ora 20:30

image

DCIM100GOPRO

Vă invităm să aflați povestea casei și a familiei Costa-Foru în cadrul tururilor ghidate organizate la Casa Costa-Foru. Tururile sunt organizate sub forma unei povești-plimbare prin încăperile casei și prin istoriile celor care au locuit-o în ultimul secol. Tururile sunt deschise deopotrivă celor mari și celor mici, indiferent de vârstă.