Arthur şi Excalibur,  o altfel de legendă jpeg

Arthur şi Excalibur, o altfel de legendă

Cavalerie și misticism. Cine nu știe legenda regelui Arthur? Care copil nu și-a imaginat vreodată că mânuiește spada nobilă, Excalibur? Povestea a fost spusă de nenumărate ori, dar niciodată de către Guy Ritchie. Efectele vizuale specifice regizorului fac din filmul „King Arthur: legend of the sword” unul pe care nu trebuie să îl ratezi, iar coloana sonoră completează cu măiestrie legenda medievală.

Arthur a fost un fiu de rege care, atunci când era foarte mic, când nici măcar cu sabia din lemn nu se putea juca, a fost răpit de lângă familia lui. A trăit într-o casă rău famată, dar s-a autodisciplinat. Trăind viața ca un om obişnuit, el a învățat ce este onoarea și curajul, a învățat că trebuie să îi ajute pe cei nevoiași, dar și că răul nu trebuie să rămână nepedepsit. 

regele jpg jpeg

 Regele murise, iar pe tron urcase fratele lui, unchiul lui Arthur, Vortigern. Se dăduse sfoară-n ţară că acela care va putea să scoată din piatră sabia Excalibur este adevăratul moştenitor al tronului. Văzând multă zarvă în jurul pietrei, Arthur şi-a încercat şi el, în glumă, norocul. Şi, spre marea uimire a tuturor, a putut face magia. Călăuzit de legendara sabie, viaţa tânărului rege a fost dată peste cap. De pe străzile Londoniumului până la tron, el trebuie să îşi înfrunte mai întâi unchiul uzurpator, care i-a omorât tatăl.

Puteri supranaturale, cavaleri şi dueluri – toate stau sub regia lui Guy Ritchie. „King Arthur: legend of the sword” are o distribuţie de excepţie: Charlie Hunnam în rolul lui Arthur, Jude Law în rolul tiranului Vortigern, Astrid Bergès-Frisbey este frumoasa Guinevere, dar îi mai putem vedea şi pe Eric Bana, Djimon Hounsou sau, surpriză, pe David Beckham. Legenda regelui Arthur şi a sabiei Excalibur intră în cinematografe începând cu 19 mai.