Arcul de Triumf, redeschis pentru vizitatori (© Facebook / Nicușor Dan)

Arcul de Triumf, redeschis pentru vizitatori, în fiecare weekend, până în octombrie

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 13 iunie 2023

Arcul de Triumf va fi deschis pentru vizitatori în fiecare weekend, până la 29 octombrie 2023, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Arcul de Triumf, unul dintre cele mai emblematice monumente ale României, va fi deschis în fiecare weekend, începând cu 10 iunie 2023 și până pe 29 octombrie 2023. Vă așteptăm, începând cu 10 iunie 2023 până pe 29 octombrie 2023, între orele 14:00 și 21:00, pentru a explora și a trăi experiența unică pe care o oferă Arcul de Triumf. Arcul de Triumf este o mărturie a trecutului glorios și a curajului poporului nostru. Este un loc încărcat de semnificație și emoție, care oferă o perspectivă inedită asupra orașului”, a scris primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Arcul de Triumf, una dintre emblemele Bucureștilor, este un monument închinat victoriei obținute de Armata Română în Primul Război Mondial.

Arcul de Triumf, redeschis pentru vizitatori (© Facebook / Nicușor Dan)

Lucrările la Arcul de Triumf au fost executate în etape, și anume în 1922, respectiv 1935-1936. Inițial, Arcul de Triumf a fost realizat din lemn acoperit cu stucatură, dar în anii 1935-1936 a fost reconstruit integral, după proiectul arhitectului Petre Antonescu, iar de data aceasta monumentul a fost făcut din beton armat și granit. La 1 decembrie 1936 a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf, în prezența regelui Carol al II-lea și a reginei Maria.

Arcul de Triumf are o înălțime de 27 m. În interiorul celor două picioare există scări pe care se poate ajunge pe terasa prevăzută deasupra monumentului. Sculpturile în piatră care ornamentează Arcul de Triumf - basoreliefuri, medalioane, inscripții - au fost realizate de un grup de sculptori în frunte cu I. Jalea, C. Medrea, C. Baraschi.

La 28 noiembrie 2016, după lucrări de consolidare, restaurare și conservare efectuate de Municipalitate prin cofinanțare europeană, Arcul de Triumf a fost redeschis.