Apel la înscriere de proiecte contemporane pentru patrimoniu imaterial iunie 2016 jpeg

Apel la înscriere de proiecte contemporane pentru patrimoniu imaterial iunie 2016

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 iunie 2016

Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” deschide apel la nivel național pentru candidaturi din partea artiștilor contemporani pentru creația unor lucrări de artă care să integreze tehnica ţesutului la război, element de patrimoniu imaterial din zona Branului. Deadline înscriere:25 iunie 2016.

Proiectul este organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums.

Proiectul cultural „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” îşi propune aducerea în atenţCumpără acumie a unui element de patrimoniu imaterial, străvechea tehnică a ţesutului la război, prin transcederea acesteia în lucrări de artă contemporană. Două ateliere creative mixte între şase cunoscători şi păstrători ai tehnicii tradiţionale de ţesut la război, din zona Branului, şi şase artişti vizuali contemporani vor duce la creearea unor lucrări ce vor fi expuse în Bastionul Ţesătorilor din Braşov și Complexul Muzeal Astra din Sibiu în perioada august-octombrie 2016.Apelul este deschis artiștilor debutanți și profesioniști (2 dintre cei 6 artiști vor fi selectați dintre aplicanții artiști debutanți).

Cei 6 artiști vizuali selectați vor avea posibilitatea să înveţe tehnica tradiţională de ţesut la război, să se documenteze asupra motivelor tradiţionale şi să valorifice aceste lucruri prin realizarea unor tapiserii din sfera artei contemporane. Creatorii contemporani vor fi susţinuţi de țesătoare pentru a-și pune în practică viziunea proprie asupra tematicii.

  •  
  • Aplicația trebuie trimisă pe adresaasociatiaforums@gmail.compână pe 25 iunie 2016 (inclusiv) și constă în:
  • 1.Biografie profesională a artistului
  • 2. Schiță a lucrării (simulare 3D, desen / pictură, design grafic (computer)) în format digital jpg, rezoluție 300 dpi, format 70x100 cm

Macheta este realizată la scara 1/1 a lucrării finale. Machetele vor fi expuse în cadrul expozițiilor alături de lucrarea finală în tehnica războiului de țesut. Lucrările vor rămâne în patrimoniul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Criterii de selecție

-abordarea originală în ceea ce privește subiectul lucrării propuse

-posibilitatea de transpunere a lucrării în tehnica tapiseriei și disponibilitatea artistului de a conlucra cu artizanul

Nu există taxă de participare.

Atelierele se vor desfășura în Bastionul Țesătorilor din Brașov, în echipe de câte șase (3 artiști, 3 artizani), timp de 9 zile, în luna iulie 2016.

Participarea la ateliere și cazarea sunt gratuite, datorită finanțatorilor proiectului. Bugetul pentru producția lucrării este asigurat.  Onorariul fiecărui artist este de 1800 RON brut.

///////

Apelul face parte din proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Consiliul Județean Brașov.

Parteneri strategici:Complexul Muzeal Astra Sibiu, Modernism.ro

Mai multe informații:

Ioana Schiopu, manager proiect,   asociatiaforums@gmail.com

Pagina proiectuluiwww.facebook.com/RazboiulTesatorilor