Amintiri din ilegalitatea comunistă  Paul Cornea & Alexandru Elias în dialog cu Adrian Cioroianu jpeg

Amintiri din ilegalitatea comunistă. Paul Cornea & Alexandru Elias în dialog cu Adrian Cioroianu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 mai 2014

Centrul de Cercetări în Istorie Contemporană “Cont*texte” (Universitatea din București – Facultatea de Istorie) vă invită la evenimentul Amintiri din ilegalitatea comunistă. Paul Cornea &Alexandru Elias în dialog cu Adrian Cioroianu, ce se va desfășura pe data de 12 mai 2014, la Facultatea de Istorie, cu începere de la orele 17.00 (et. 2, Sala de Periodice “Gh. Brătianu” a Bibliotecii Facultății de Istorie, bd-ul. Regina Elisabeta nr. 4-12).

Prof. univ. dr. Paul Cornea și dr. Alexandru Elias, membri ai Partidului Comunist din România în perioada ilegalității, ne vor împărtăși amintirile lor legate de lumea comunistă de dinainte de 23 august 1944, de tentațiile, riscurile și iluziile implicate de apartenența la această organizație.

Eveniment desfășurat în cadrul proiectului de cercetare Membri, simpatizanţi, conspiratori şi “tovarăşi de drum”. Componenţa Partidului Comunist din România în perioada ilegalităţii – Studii prosopografice (www.andco.ro), finanțat de CNCS-UEFISCDI și derulat în parteneriat cu Universitatea din București, grant nr. PCE-2012-4-0594.