Alechinsky  Șaizeci și cinci de ani de gravură jpeg

Alechinsky. Șaizeci și cinci de ani de gravură

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 decembrie 2016

Muzeul Național de Artă al României, Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii Imprimate din La Louvière au plăcerea să vă invite marți, 13 decembrie 2016, orele 18.00, la conferința „Alechinsky. Șaizeci și cinci de ani de gravură” care va avea loc la sediul MNAR, în Sala de Conferințe din Corpul Central (intrarea A2).

Prelegerea va fi susținută de Véronique Blondel, responsabila serviciului de educație în cadrul Centrului Gravurii și al Imaginii Imprimate din La Louvière (Belgia) și se încadrează într-o serie de evenimente pentru public organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

Conferința va fi centrată pe lucrările de grafică ale artistului Pierre Alechinsky cuprinse în expoziția „Pierre Alechinsky și scriitorii” deschisă la MNAR până pe 31 ianuarie, în Sălile Kretzulescu. „Liniile și tușele fluide, o marcă personală a artistului, sunt legate de domeniul plastic al scriiturii și al stampei, reprezentând mărturia unei libertăți și a unei creativități excepționale. Alechinsky  combină semne – caligrafie personală și grafică, iar acestea par să chestioneze discursul reprezentării, spațialitatea și temporalitatea lui;în lucrările sale este evident demersul de cercetare în care fiecare încercare este o soluție inedită”, a explicat Veronique Blondel. 

Conferința va fi susținută în limba franceză cu traducere simultană în limba română.

Pentru a vă înscrie, utilizați butonul Înscrie-te online de pe site-ul www.mnar.arts.ro.