Agenda Tv în perioada 15 octombrie 15 noiembrie 2019 jpeg

Agenda Tv în perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2019

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 octombrie 2019

Al Doilea Război Mondial în cifre 
Viasat History
De luni, 21 octombrie, ora 22:00

Doar o generație trecuse după măcelul sângeros al Primului Război Mondial, când lumea a fost încă o dată aruncată într-o conflagrație de proporții, care avea să se răspândească din Europa și Asia până în Africa și Australasia, America de Nord și chiar America de Sud. Aveau să intre în luptă 690 de milioane de oameni, adică de zece ori mai mulți decât luptaseră în Marele Război. Aproximativ 100 de milioane de oameni urmau să-și piardă viața, dintre care 50-70 milioane de soldați – din trupele de infanterie, marină și aviație – și peste 30 de milioane de civili. Cifrele sunt cutremurătoare însă ne pot ajuta să înțelegem ce anume a provocat acest război de la bun început și de ce lucrurile s-au petrecut așa. 


Al doilea razboi mondial in cifre jpg jpeg

Titanicul: Povești din adâncuri 
Viasat History
De duminică, 27 octombrie, ora 22:00

O serie documentară de referință scoate la lumină noi detalii despre Titanic, plonjând la peste 3600 metri adâncime în Oceanul Atlantic. Cu ajutorul unor tehnologii performante, o colecție unică de obiecte salvate din mormântul subacvatic al celebrei epave ne dezvăluie poveşti despre iubire, amăgire, destin, dar și adevărate acte de eroism. Prezentat de Victor Garber – care a jucat rolul lui Thomas Andrews în Titanicul regizorului James Cameron –, fiecare episod urmărește istorii inedite, de la descoperirea lor până la stabilirea legăturii cu diverși pasageri de pe vas. În plus, în fiecare episod apare un obiect pe care documentarul îl leagă de o persoană care este încă în viață. 


Titanic (3) jpg jpeg

Biroul Federal de Investigații Extraterestre 
HISTORY
Marţea, 15, 22, 29 octombrie, ora 21:00

Documentarul are în centrul său activitățile programului secret al Pentagonului de identificare a amenințărilor aerospațiale, cunoscut sub numele de Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), bugetat cu milioane de dolari, prin care se investigau obiectele zburătoare neidentificate. În 2017, Luis Elizondo, fost înalt oficial al Pentagonului, ofițer de informații și cel care a condus programul, a confirmat într-un interviu acordat pentru „The New York Times” existența acestui program secret, iar subiectul a ajuns pe prima pagină a publicației. În acest documentar, telespectatorii pot urmări, pe lângă declarațiile lui Elizondo, interviuri cu martori oculari și foști miniști, dar și noi dovezi și înregistrări care pun în evidență ceea ce știe guvernul american despre fenomenul OZN-urilor.  


Into the Storm HBO jpg jpeg

În furtună 
HBO 2
Luni, 21 octombrie, 17:05

Cel de-al Doilea Război Mondial. Vreme de patru ani, Winston Churchill a jucat cel mai important rol în contracararea naziștilor. Maniera în care a condus i-a motivat pe britanici și pe americani să lupte până la capăt împotriva lui Hitler. Această continuare a filmului HBO multipremiat, The Gathering Storm, îl urmărește pe Churchill din 1940 în 1945, în timp ce ghidează o națiune în derivă de-a lungul cumpliților ani de război și încearcă să-și salveze căsnicia de la destrămare.  

Acest articol a apărut în Historia nr. 213. disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2019, dar şi în format digital pe paydemic.com



H 213 jpg jpeg