Agenda Tv în perioada 15 noiembrie 15 decembrie jpeg

Agenda Tv în perioada 15 noiembrie-15 decembrie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 18 noiembrie 2019

Numărătoarea inversă: Construirea şi prăbuşirea Zidului Berlinului

Viasat History
Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 22:00

Zidul Berlinului a divizat Germania timp de aproape 30 de ani. A despărţit familii şi a distrus vieţi. Cei care au încercat să treacă dincolo de el şi-au riscat viaţa. Jurnale şi scrisori din perioadă ne dezvăluie o perspectivă profund personală asupra evenimentelor – răsturnări de situaţie, schimbări nebuneşti, emoţii copleşitoare. Ambele evenimente – şi construirea, şi prăbuşirea Zidului – au luat oamenii prin surprindere, de parcă s-ar fi întâmplat peste noapte. Unul dintre povestitori e fotograful Dietmar Riemann, care a decis să renunţe la absolut tot foarte târziu, de-abia în septembrie 1989, gata să plece din RDG cu speranţa unei vieţi mai bune în Vest. Istorici şi specialişti în domeniu completează punctele de vedere individuale, comentează evenimentele, le explică şi le plasează în contextul larg. Acest documentar combină istoria trăită ca experienţă personală cu cele mai importante evenimente care au contribuit la producerea acestor două momente de referinţă, oferind o perspectivă nouă asupra istoriei Războiului Rece, la 30 de ani după ce Zidul s-a prăbuşit. 


 Numaratoarea inversa (2) jpg jpeg

Vikingii, sezonul final

HISTORY 
Premiera, joi, 5 decembrie, ora 21:00

Ultimul sezon al serialului „Vikingii” începe la HISTORY cu un episod dublu: „Noi începuturi” şi „Profetul”. Sezonul 6 debutează, astfel, după bătălia fraţilor, din care Bjorn a ieşit victorios şi a devenit eroul oamenilor care s-au aflat atâta vreme sub domnia tiranică a lui Ivar. Vikingii călătoresc în locuri nemaivăzute până acum, aflate la mii de kilometri depărtare de Kattegat, întâlnind-se pe drumul lor cu duşmani de moarte şi confruntându-se cu consecinţele morţii lui Ragnar. Pe scurt, sezonul final răspunde unor întrebări de viaţă şi de moarte şi arată că războiul este departe de a se încheia.

Vikingii Ubbe Jordan Patrick Smith HighRes jpg jpeg

Poveşti din familiile regale 

Viasat History
În fiecare duminică din decembrie, ora 12:25

Un maraton maiestuos, un adevărat regal care vă prezintă cele mai bune programe despre capete încoronate, în fiecare după-amiază de duminică din decembrie, începând cu data de 1 ale lunii. Printre documentarele programate: „Curtea Regală: Ghid pentru cunoscători”, „Viaţa privată a familiilor regale”, „Nicolae şi Alexandra: Ultimele capete încoronate ale Rusiei”, „Copiii Reginei Victoria”, „Elisabeta I şi duşmanii ei”, „Poveşti din dormitoarele regale”.


Povesti din familiile regale Copiii Reginei Victoria jpg jpeg

O lume în flăcări 

Epic Drama
De duminică, 1 decembrie, ora 22:00

O dramă cutremurătoare, cu mai multe fire narative, devine o cronică a celui de-Al Doilea Război Mondial, urmărind poveştile unor oameni obişnuiţi, din toate taberele acestui conflict global. Ni se prezintă treptat orori înfiorătoare, de la începutul războiului, pornind de la invadarea Poloniei de către Germania, în septembrie 1939, şi culminând cu Bătălia pentru Anglia. Povestea se axează pe mai multe personaje viu conturate din Marea Britanie, Polonia, Franţa, Germania şi Statele Unite, ale căror drumuri ajung să se întâlnească pe măsură ce aceşti oameni se luptă cu efectele războiului asupra vieţii lor de fiecare zi.

Acest material a apărut în Historia, numărul 214, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 noiembrie-15 decembrie 2019, dar şi în format digital pe paydemic.com




Historia 214 jpg jpeg