Agenda Tv în perioada 15 decembrie 15 ianuarie jpeg

Agenda Tv în perioada 15 decembrie-15 ianuarie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 18 decembrie 2018

Primele civilizații, 23 decembrie, Viasat History
Iudeea și Roma, 24 decembrie, Viasat History
La dolce vita, 3 ianuarie, Cinemax 2
Persepolis, 9 ianuarie, Cinemax


Persepolis

Apreciata autobiografie a lui Marjane Satrapi este ecranizată în această animație emoționantă.  

Filmul spune povestea maturizării unei tinere din Iran în timpul revoluției islamice. Când curajul lui Marjane îi îngrijorează pe părinți, aceștia hotărăsc să o trimită la școală în Austria. Vulnerabilă și singură într-o țară străină, ea trece prin experiențele tipice adolescenței. În plus, ea trebuie să se lupte și cu faptul că este asociată mereu cu fundamentalismul religios de care a fugit din țara ei. Cu timpul este acceptată și chiar cunoaște dragostea, dar, după ce termină liceul, se simte singură și îi este foarte dor de familie. Marjane hotărăște să se întoarcă acasă chiar dacă asta înseamnă că trebuie să poarte văl și să trăiască într-o societate tiranică. 

Cinemax
Miercuri, 9 ianuarie, 19:20


La Dolce Vita (5) jpg jpeg

La dolce vita

Cea mai mare realizare a celui mai cunoscut regizor italian al tuturor timpurilor, „La dolce vita” i-a adus lui Federico Fellini succesul internațional. Cu privirea înspre dedesubturile întunecate ale stilului de viață seducător al unei Rome bogate și fascinante, filmul îl urmărește pe un binecunoscut jurnalist (interpretat de fermecătorul Marcello Mastroianni) pe parcursul unei săptămâni agitate petrecute în afara luminii reflectoarelor. Aceasta este călătoria sa prin „dulcea viață” a oraşului etern, în căutarea zadarnică a dragostei și a fericirii.

Cinemax 2
Joi, 3 ianuarie 2019, 18:35

Iudeea si Roma (3) jpg jpeg

Iudeea și Roma: conflictul fatal

Această serie în două părți explorează viața tumultuoasă a regelui Irod, urmărind ascensiunea glorioasă și decăderea tragică a Iudeei, sub cârmuirea Imperiului Roman. Aceste două evenimente, deși derulate la o distanță de 70 de ani, vor rămâne pentru totdeauna conectate prin cel însărcinat să scrie cronica întâmplărilor care au dus la căderea Iudeei: controversatul istoric Flavius Iosif. Seria examinează istoria dintr-un unghi inedit, folosind cuvintele și actele acestui complice iudeu de tristă faimă, general, istoric și presupus trădător. Interviuri cu specialiști, reconstituiri dramatizate, secvențe de animație și uimitoare segmente generate pe computer se întrepătrund, țesând o adevărată tapiserie vizuală, la fel de bogată ca istoria însăși.

Viasat History
Premiera luni, 24 decembrie, ora 22:00


Primele civilizatii (1) jpg jpeg

Primele civilizații 

După ce ne-am petrecut 99% din timpul trăit pe Pământ ca nomazi, în căutarea hranei, ce anume a determinat la un moment dat omenirea să pornească pe drumul spre civilizație? Cum au înființat oamenii sate, târguri, orașe și state? Cum au stabilit modelul lumii moderne? Această serie identifică patru elemente de bază ale civilizației – orașele, războiul, religia și comerțul –, explorându-le pe fiecare în contextul unui alt loc de pe glob. Echipele de filmare ajung astfel în Irak, Turcia, Mexic, Guatemala, Egipt, India, Pakistan, Oman, Maroc, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, înregistrând cele mai recente descoperiri arheologice, testând noi teorii și dezvăluind informații originale.

Viasat History
Premiera duminică, 23 decembrie, ora 21:00