ÔÇ×Actori de pus ├«n ram─âÔÇŁ ÔÇô tablouri din patrimoniul MNAR, ÔÇ×interpretateÔÇŁ de actori de la Teatrul Nottara jpeg

ÔÇ×Actori de pus ├«n ram─âÔÇŁ ÔÇô tablouri din patrimoniul MNAR, ÔÇ×interpretateÔÇŁ de actori de la Teatrul Nottara

­čôü Istoria unui tablou
Autor: Redac╚Ťia

Tablouri din patrimoniul Muzeului Na╚Ťional de Art─â al Rom├óniei vor fi ÔÇ×interpretateÔÇŁ de arti╚Öti de la Teatrul Nottara ├«n cadrul campaniei ÔÇ×Actori de pus ├«n ram─âÔÇŁ. 

├Än fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale Muzeului Na╚Ťional de Art─â al Rom├óniei ╚Öi Teatrului Nottara vor fi postate imagini ├«n care opera de art─â este al─âturat─â versiunii pe care actorii o realizeaz─â, intr├ónd ├«n pielea personajului din tablou.

actori de pus in rama jpg jpeg

Pentru lansarea campaniei a fost aleas─â pictura ÔÇ×BuchetieraÔÇŁ de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calot─â este ÔÇ×actri╚Ťa de pus ├«n ram─âÔÇŁ cu aceast─â ocazie. Povestea acestui tablou o va spune Ioana Calot─â ├«ntr-un clip de trei minute ├«n care vor fi prezentate mai multe despre prin╚Ťesa Maria Cantacuzino, chipul ei fiind folosit de artist ├«n aceast─â alegorie.

Conceptul campaniei este inspirat de provoc─ârile lansate de marile muzee ale lumii ├«n aceast─â perioad─â, ├«ncuraj├ónd publicul s─â recreeze opere de art─â ├«n moduri c├ót mai creative, folosind resursele pe care le au la dispozi╚Ťie acas─â.