„Actori de pus în ramă” – tablouri din patrimoniul MNAR, „interpretate” de actori de la Teatrul Nottara jpeg

„Actori de pus în ramă” – tablouri din patrimoniul MNAR, „interpretate” de actori de la Teatrul Nottara

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 12 mai 2020

Tablouri din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României vor fi „interpretate” de artiști de la Teatrul Nottara în cadrul campaniei „Actori de pus în ramă”. 

În fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale Muzeului Național de Artă al României și Teatrului Nottara vor fi postate imagini în care opera de artă este alăturată versiunii pe care actorii o realizează, intrând în pielea personajului din tablou.

actori de pus in rama jpg jpeg

Pentru lansarea campaniei a fost aleasă pictura „Buchetiera” de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calotă este „actrița de pus în ramă” cu această ocazie. Povestea acestui tablou o va spune Ioana Calotă într-un clip de trei minute în care vor fi prezentate mai multe despre prințesa Maria Cantacuzino, chipul ei fiind folosit de artist în această alegorie.

Conceptul campaniei este inspirat de provocările lansate de marile muzee ale lumii în această perioadă, încurajând publicul să recreeze opere de artă în moduri cât mai creative, folosind resursele pe care le au la dispoziție acasă.