Ziua Mondială a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

Acces gratuit în expoziţia permanentă a Muzeului Antipa de Ziua Mondială a Zonelor Umede

Vizitatorii vor avea acces gratuit, joi, 2 februarie, în expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, instituţia va marca Ziua Mondială a Zonelor Umede printr-un eveniment organizat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia de Mediu - Serviciul Ecologie Urbană şi Administraţia Parcul Natural Văcăreşti.

Ziua Mondială a Zonelor Umede a fost stabilită de Convenţia de la Ramsar în 1971, ca principală manifestare dedicată informării şi sensibilizării opiniei publice asupra importanţei zonelor umede pentru umanitate.

România, ţara cu cinci regiuni biogeografice, cele mai multe din Europa, se bucură şi de o diversitate corespunzătoare a tipurilor de zone umede, extrem de diferite ca tip şi întindere, pe lângă zonele umede ale litoralului, Deltei şi luncii Dunării, pe teritoriul ţării noastre putând fi întâlnite zone întinse de lacuri şi bălţi, în care regăsim masive de stuf, nuferi şi numeroase păsări acvatice.

Bucureştiul îşi are propria reţea de zone umede, în diferite grade de amenajare, cele mai cunoscute fiind „delta” din cadrul Parcului Natural Văcăreşti, salba de lacuri formate pe cursul râului Colentina şi râul Dâmboviţa, acestea constituind „refugii” pentru biodiversitate şi spaţii de recreere pentru oameni.