A treia ediție a Festivalului de reconstituire antică „Transalvtavnvs Fest. La porțile Imperiului” (foto: Historia Renascita)

A treia ediție a Festivalului de reconstituire antică „Transalvtavnvs Fest. La porțile Imperiului”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 septembrie 2023

Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș,organizează în perioada 30 septembrie - 1 octombrie a.c., a III-a ediție a Festivalului de reconstituire antică „TRANSALVTAVNVS FEST. La porțile Imperiului”.

Evenimentul, care prinde deja tradiție, se va desfășura în incinta castrului roman Jidova, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan, informează un comunicat al asociației Historia Renascita.

Fostul castru roman are nevoie de promovare și prin reconstituire istorică de calitate, ceea ce presupune prezentarea interactivă și demonstrativă a unor aspecte revelatorii de viață civilă și militară din perioada Daciei romane.

Timp de două zile, vremurile în care revoltele barbare zguduiau frontierele provinciei romane nord-dunărene vor fi readuse la viață în incinta fostului castru.

Programul evenimentului

TRANSALUTANUS FEST. La porțile imperiului - EDIȚIA a III-a, se va desfășura așadar sâmbătă, 30 septembrie, între orele 12 - 21 și duminică, 1 octombrie, între orele 11-16.

Vor avea loc prezentări tematice, demonstrații militare, pentatlon antic, ateliere interactive și demonstrative - gastronomie antică, fierărie, monetărie, zale, țesătorie, tir cu arcul. Punctul culminant îl va reprezenta bătălia dintre legiunile romane și cele barbare de sâmbătă seara, orele 19.

Toți cei pasionați de istoria antichității autohtone sunt invitați în perioada 30 septembrie - 1 octombrie, la Castrul roman Jidova, locul în care, în scurt timp, ISTORIA VA PRINDE VIAȚĂ!