A început festivalul Dracula Fest jpeg

A început festivalul Dracula Fest

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 august 2011

A treia ediție a Dracula Fest debutează, astăzi, cu Ziua porţilor deschise la Arefu. Mâine începe camparea iar de vineri se dă startul distracției.

Programul Dracula Fest

Miercuri, 17 august 201110.00 – 16.00 – Ziua porţilor deschise la Arefu – Instituţiile cu caracter public din localitate vor avea un program cu preponderenţă axat pe prezentarea activităţii şi sprijin în folosul comunităţii locale şi eventualilor interesaţi (investitori) de o zonă aproape virgină, cu potenţial turistic extraordinar.

Joi, 18 august 201110.00-Amplasarea taberelor. În zonele recunoscute pentru amplasarea corturilor sunt invitaţi amatorii de camping. Ei vor fi îndrumaţi spre porţiunile special trasate în acest sens, locuri de campare, unde îşi pot petrece finalul de săptămână în zona unde se va organiza a treia ediţie a festivalului DraculaFest.

Vineri, 19 august 201110.00 – Simpozion pe tema rolului lui Vlad Vodă Drăculea în viaţa arefenilor. Sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii asociaţiilor turistice locale şi ai pensiunilor, pentru valorificarea brandului în plan turistic.20.00-Spectacol în „cuibul vulturului alb”. Inaugurarea eşafodului aflat la intrarea în cetate, urmat de reprezentaţii între zidurile Cetăţii Poienari, cu scopul de promovare a locului pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a ridicat în vârf de munte. Participă aproximativ 100 de persoane (rezervare telefonică la 0348.444.333 şi pe site-ul draculafest.com). Microrecital al actorului Florin Dumitru şi evoluţie a trupei Starfix (joc de flăcări), ambele îmbrăcate în atmosferă medievală. Concomitent, jos, în vale, se aprind şapte focuri de tabără care susţin legenda celor şapte fraţi arefeni. Recital al trupei PONTICE.

Sâmbătă, 20 august 201111.00 – 15.00 DraculaBike16.00 – Concursuri în zonele de corturi şi la baza treptelor spre Cetatea Poienari

Duminică, 21 august 201110.00 – Festinul lui Vodă. În ziua lăsată de Dumnezeu pentru hodină se organizează standuri cu produse tradiţionale şi o zonă a tuciurilor, unde se prepară mâncăruri specifice zonei.14.00 – Recital al formaţiilor artistice din zona Argeşului la Casa de cultură din Căpăţâneni, cu scopul de a evidenţia tradiţiile şi portul popular local.