A doua ediție a festivalului medieval Teutonic Fest în Cetatea Hărman (foto: Facebook / Teutonic Fest)

A doua ediție a festivalului medieval Teutonic Fest în Cetatea Hărman

Cea de-a doua ediție a „Teutonic Fest Hărman” se va desfășura în zilele de 27 și 28 iulie 2024, în incinta Cetății Medievale din localitatea aflată la opt kilometri de municipiul Brașov.

Festivalul medieval propune atât localnicilor, cât și turiștilor, o incursiune de două zile în istoria, cultura și gastronomia medievală, informează un comunicat al organizatorilor.

Conform comunicatului citat, programul festivalului include activități și spectacole care vor recrea atmosfera vremurilor de demult: lupte cu săbii, turnir de cavaleri, tir cu arcul, spectacole de teatru și muzică medievală.

În tabăra medievală, grupurile de reconstituire istorică invitate își vor prezenta recuzita, măiestria, precum și informațiile istorice, iar în atelierele de meșteșuguri publicul va putea să învețe tehnici tradiționale de la meșteri pricepuți. Totodată, în fiecare dintre cele două zile ale festivalului, cei interesați vor putea asculta de la unul dintre cei mai renumiți ghizi informații despre modul de viață din secolele trecute.

Nu în ultimul rând, Cronicile Culinare ale Transilvaniei vor oferi workshop-uri și preparate autentice din bucătăria medievală, invitând participanții să deguste arome și rețete de odinioară.

Accesul se va face pe baza biletelor, disponibile la intrare, iar organizatorii dau asigurări că au luat măsuri speciale pentru siguranța și confortul tuturor participanților, inclusiv facilități de prim ajutor.

Activitățile din Cetatea medievală se vor desfășura începând de la ora 10.00 și până la 19.00 sâmbătă, respectiv 18.00 duminică, iar pe spațiul public din fața cetății, concertele de muzică contemporană vor avea loc până târziu în noapte, au precizat organizatorii.

Mai multe pentru tine...