9/11: Stare de urgență jpeg

9/11: Stare de urgență

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 5 septembrie 2013

BBC Knowledge va difuza marți, 10 septembrie, de la ora 22, 9/11:Stare de urgență, un documentar-dramă captivant care dezvăluie momentele în care lideri politici și militari, dar și femei și bărbați obișnuiți s-au trezit în prima linie a unui nou tip de război.

La data de 11 septembrie 2001, lumea s-a schimbat pentru totdeauna, iar America a fost supusă unei încercări cum nu mai fusese vreodată. Cu o descriere minut cu minut a acelei zi, documentarul urmărește o serie de persoane, unele publice, altele private și descoperă cum s-au comportat și cum au reacționat acestea.

Filmele anterioare ne-au purtat în interiorul Pentagonului, al World Trade Center sau al Zborului 93. Acesta este primul film care tratează ziua de 11 septembrie ca un eveniment unic, îmbinând povești ale tuturor jucătorilor cheie și din toate perspectivele, de la controlul traficului aerian sau Camera pentru Situații de Urgență din cadrul Casei Albe până la cabinele avioanelor F-16 însărcinate cu aducerea la sol a avioanelor de linie civile.

Filmul dezvăluie, de asemenea, poveștile unor oameni obișnuiți – piloți ai forțelor aeriene, șefi ai brigăzilor de pompieri, rude ale pasagerilor din avioanele deturnate – care au fost puși în fața unor provocări fără precedent.

Combinând interviuri și secvențe narative cu reconstrucții unice ale arhivei și atmosferei de atunci, 9/11 – Stare de Urgențăaruncă o privire asupra haosului unui guvern în criză și asupra curajului și determinării multor eroi obișnuiți ai acelei zile.

Despre BBC Knowledge.BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe:de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.