2 expoziții eveniment la Arad jpeg

2 expoziții-eveniment la Arad

Complexul Muzeal Arad organizează la finele lunii martie două expoziții-eveniment, accesibile atât publicului larg, cât și specialiștilor în domeniille istorie și etnografie.

Expoziția „Numitorul Comun – Moartea“ este realizată de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, cu sprijinul Fundației „Konrad Adenauer“, beneficiind și de colaborarea muzeelor de istorie din Turda și Aiud. Această expoziție se adresează, în primul rând, tineretului, elevilor şi studenţilor, dar și tuturor celor care au cunoscut sau nu în mod direct perioada comunistă,  însă știu prea puțin sau deloc despre atrocitățile și victimele directe ale Securității, la începuturile regimului comunist în România. Vernisajul expoziției va fi marti, 27 martie, ora 13.00, la Sala Clio.

Cea de a doua expoziție, „Ouă de Paști din Bucovina“, reunește obiecte de etnografie legate de tradiția Sărbătorilor Pascale. Vor fi expuse ouă încondeiate cu motive vechi de Bucovina, aranjate pe simboluri, dar și unelte folosite de meșteri. Toate obiectele sunt din colecția de etnografie a Muzeului Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc. În cadrul expoziției vor fi organizate și ateliere de încondeiat ouă. Vernisajul acestei expoziții este programat pentru ziua de marti, 27 martie, ora 17.00, la Muzeul de Artă.

Sursa:http://www.actualitati-arad.ro