image

Vacanțele în aer liber devin mai frumoase cu panouri solare

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

În trecut, se obișnuia ca „standardul” de călătorii cu rulota să fie reprezentat de persoanele care cărau după ele generatoare robuste, greoaie, sau să fie forțate să găsească un loc de campare unde există racordare electrică viabilă. Totuși, datorită energiei solare și posibilităților actuale, acele tendințe au apus. Tehnologia panourilor solare s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, ceea ce le face mai ușoare, portabile și mult mai accesibile. Acum, acestea reprezintă o sursă perfectă de alimentare pentru tot tipul de activități de camping.

Cum funcționează panourile solare pentru camping?

Când te gândești la panouri solare, s-ar putea să-ți imaginezi panouri gigantice, situate deasupra caselor. Acestea, bineînțeles, sunt imposibil de transportat într-o rulotă și de luat cu cortul. Din fericire, acum există mai multe tipuri de panouri solare: mult mai ușoare, portabile și suficient de durabile pentru a supraviețui unei lungi călătorii cu mașina. Deși tehnologia este una mai elegantă, panourile solare pentru camping funcționează în același mod precum panourile solare clasice, care susțin necesitățile energetice ale unei gospodării.

Acestea absorb energia solară, care va fi convertită în energie electrică de către un invertor,  ajutat de celelalte componente ale sistemului fotovoltaic, iar electricitatea obținută astfel poate fi utilizată de către electrocasnicele dintr-o rulotă, dar nu numai. De la lumini, telefon și aparat foto, fierbătorul pentru apă și plita electrică, panourile solare pot susține funcționarea normală a acestora. Există diferite opțiuni pe piață care îți vor oferi niveluri diferite de energie, așa că important este să înțelegi, măcar cu aproximație, câtă energie îți este necesară în timp ce te afli în camping, atunci când achiziționezi un panou solar.

Avantajele utilizării panourilor solare în timpul camping-ului și vacanțelor

Deși s-ar putea să fie necesar să cercetezi în profunzime care sunt panourile solare potrivite atât pentru camping, cât și pentru nevoile tale, odată ce îți achiziționezi un sistem, cu siguranță experiența de vacanță va fi una mult mai plăcută. Lista cu beneficii este lungă, dar câteva dintre cele mai importante avantaje care vin la pachet cu utilizarea unui sistem portabil de panouri solare în timpul camping-ului sunt următoarele:

Lipsa zgomotului produs de generatoarele clasice

Cu siguranță știi cum sună un generator clasic aflat în funcțiune și câtă agitație provoacă acesta. Prin urmare, experiența liniștită, în care te bucuri de natură și de priveliște s-ar putea să fie ușor compromisă de toată această zarvă. Panourile solare sunt silențioase, alimentând în liniște toate electrocasnicele de uz zilnic dintr-o rulotă.

Excelente pentru nevoile ecologice ale mediului

Energia solară este o sursă regenerabilă de energie, ușor de procurat, cu un impact redus asupra resurselor pământului. Generatoarele, adesea alimentate cu benzină, contribuie la industria de exploatare a combustibililor fosili și dăunează semnificativ planetei și mediului înconjurător. De asemenea, emit un miros neplăcut care poate compromite experiența liniștitoare a vacanței.

Energie în mișcare, oriunde te-ai afla

Indiferent unde decizi să te aventurezi, atât timp cât există lumină solară panourile solare își vor face treaba. Nu va trebui să fii conectat la niciun cablu și nici să-ți parchezi rulota într-un loc de campare unde există rețea electrică, deseori supraaglomerat. Nimic nu îți poate sta în cale, în special dacă anexezi sistemului de panouri solare și un set de baterii solare de rezervă.