image

Tot ce trebuie să știi înainte de a paria pe Europa League

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Europa League este a doua competiție europeană intercluburi, din punctul de vedere al importanței. Nivelul fotbalistic este ridicat mai ales din faza Play-off-ului, în care pentru calificarea în optimile de finală luptă și echipe provenite din Liga Campionilor.

Liverpool (Anglia) este principala favorită la câștigarea trofeului potrivit Winmasters, urmată de Bayer Leverkusen (Germania) și AC Milan (Italia). Primele două echipe sunt calificate deja în „optimi” din postura de câștigătoare ale grupelor, în timp ce reprezentanta Italiei a „căzut” din Liga Campionilor, urmând să joace meci de baraj cu francezii de la Rennes.

Pe lângă Liverpool și Bayer, mai sunt calificate în optimile de finală West Ham United (Anglia), Brighton (Anglia), Rangers (Scoția), Atalanta (Italia), Villarreal (Spania) și Slavia Praga (Cehia)

Așadar, din cele șase formații calificate, numai una este din estul Europei, Slavia Praga.

Programul Play-off-ului

Echipele care au terminat pe locul secund în grupele Europa League se vor duela cu formațiile care au încheiat pe locul trei faza grupelor Ligii Campionilor. În urma tragerii la sorți efectuate pe 18 decembrie, a fost stabilit următorul program:

FEYENOORD (Olanda) vs AS ROMA (Italia)

Feyenoord s-a clasat pe locul 3 în grupa E din Liga Campionilor, după Atletico Madrid și Lazio, dar înaintea lui Celtic.

AS Roma a fost pe locul 2 în grupa G din Europa League, după Slavia Praga. Din grupă au mai făcut parte Servette Geneva și Sheriff Tiraspol.

Se anunță o confruntare echilibrată, în care experiența lui Jose Mourinho o poate duce pe AS Roma mai departe.

image

AC MILAN (Italia) vs RENNES (Franța)

AC Milan s-a clasat pe locul 3 în grupa F din Liga Campionilor, după Borussia Dortmund și PSG, dar înaintea lui Newcastle.

Rennes a fost pe locul 2 în grupa F din Europa League, după Villarreal. Din grupă au mai făcut parte Maccabi Haifa și Panathinaikos Atena.

AC Milan a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor sezonul trecut, iar în această stagiune a avut o grupă foarte grea. În mod normal, ar trebui să o elimine pe Rennes.

LENS (Franța) vs FREIBURG (Germania)

Lens s-a clasat pe locul 3 în grupa B din Liga Campionilor, după Arsenal și PSV, dar înaintea lui FC Sevilia. De remarcat că „specialista Europa League”, FC Sevilia, a fost eliminată din cupele europene.

Freiburg a fost pe locul 2 în grupa A din Europa League, după West Ham. Din grupă au mai făcut parte Olympiakos și Backa Topola.

Este o „dublă” deschisă oricărui rezultat. Freiburg are un mic avantaj, pentru că vine dintr-un campionat mai puternic.

YOUNG BOYS (Elveția) vs SPORTING LISABONA (Portugalia)

Young Boys s-a clasat pe locul 3 în grupa G din Liga Campionilor, după Manchester City și Leipzig, dar înaintea Stelei Roșii Belgrad.

Sporting Lisabona a fost pe locul 2 în grupa D din Europa League, după Atalanta. Din grupă au mai făcut parte Sturm Graz și Rakow.

Sporting Lisabona ar trebui să se califice în optimile de finală. Young Boys a avut o rivală destul de slabă în Steaua Roșie Belgrad.

BENFICA (Portugalia) vs TOULOUSE (Franța)

Benfica s-a clasat pe locul 3 în grupa D din Liga Campionilor, după Real Sociedad și Inter, dar înaintea lui Salzburg.

Toulouse a fost pe locul 2 în grupa E din Europa League, după Liverpool. Din grupă au mai făcut parte Union SG și LASK.

Benfica Lisabona a obținut calificarea în minutul 90+2 al meciului cu RB Salzburg. Este o echipă puternică și poate trece de Toulouse.

BRAGA (Portugalia) vs QARABAG (Azerbaidjan)

Feyenoord s-a clasat pe locul 3 în grupa C din Liga Campionilor, după Real Madrid și Napoli, dar înaintea lui Union Berlin.

Qarabag a fost pe locul 2 în grupa H din Europa League, după Leverkusen. Din grupă au mai făcut parte Molde și Hacken.

Deplasarea de mii de kilometri este cel mai dificil „adversar” pentru ambele echipe. Braga are mai multe argumente pentru calificare.

image

GALATASARAY (Turcia) vs SPARTA PRAGA (Cehia)

Galatasaray s-a clasat pe locul 3 în grupa A din Liga Campionilor, după Bayern Munchen și FC Copenhaga, dar înaintea lui Manchester United.

Sparta Praga a fost pe locul 2 în grupa C din Europa League, după Rangers. Din grupă au mai făcut parte Betis Sevilia și Aris Limassol.

Este unul dintre cele mai interesante dueluri din această fază a competiției. Galatasaray are jucători mai valoroși.

ȘAHTIOR DONEȚK (Ucraina) vs OLYMPIQUE MARSEILLE (Franța)

Șahtior s-a clasat pe locul 3 în grupa H din Liga Campionilor, după FC Barcelona și FC Porto, dar înaintea lui Antwerp.

Marseille a fost pe locul 2 în grupa B din Europa League, după Brighton. Din grupă au mai făcut parte Ajax și AEK Atena.

Nu ar fi nicio surpriză ca Șahtior Donețk să o elimine pe OM.

Partidele din prima manșă a Play-off-ului Europa League vor avea loc pe 15 februarie 2024, în timp ce jocurile din manșa secundă sunt programate pentru data de 22 februarie.