TOP cele mai frumoase monumente de aur din lume jpeg

TOP cele mai frumoase monumente de aur din lume

De la statuia de aur de cinci tone a lui Buddha din Bangkok ┼či p├ón─â la Basilica San Marco din Vene┼úia, supranumit─â Biserica de Aur, ├«n lume exist─â mai multe monumente pre┼úioase f─âcute din aur sau decorate cu acest metal valoros care atrag anual mii de turi┼čti.

Iată un tur virtual în fotografii al celor mai frumoase monumente de aur din lume:

Podul Golden Gate, San Francisco

Zeci de mii de turi┼čti se opresc ├«n fiecare an pentru a face o poza cu Golden Gate Bridge. Nu mai este de mult cel mai lung pod din lume (alte opt poduri ├«l dep─â┼česc ├«n lungime) ├«ns─â fascina┼úia apelor Pacificului unindu-se cu cele din Golful San Franscisco, str─âlucind asemenea aurului ├«n soarele puternic al Californiei, face din Golden Gate Bridge una dintre cele mai iubite construc┼úii din ├«ntreaga Americ─â.

podul golden gate  san francisco 31469300 jpg jpeg

Inelul de Aur, Rusia

Zeci de ani de comunism nu au reu┼čit s─â distrug─â Inelul de Aur al Rusiei, o linie imaginar─â ce une┼čte mai multe ora┼če la nord-est de Moscova. Cupolele aurite ale bisericilor, m─ân─âstirilor ┼či catedralelor din aceste a┼čez─âri au continuat s─â str─âluceasc─â chiar ┼či atunci c├ónd au fost transformate ├«n grajduri, iar locul c─âlug─ârilor a fost luat de clasa muncitoare. Ast─âzi, cele 12 ora┼če unite imaginar de acest inel ┼či-au redob├óndit statutul de leag─ân al ortodoxiei ruse.

inelul de aur  rusia 77373100 jpg jpeg

Basilica San Marco, Veneţia

Vene┼úienii iubesc at├ót de mult Basilica San Marco, ├«nc├ót de 1000 de ani o numesc cu afec┼úiune ÔÇ×chiesa d'oro" (biserica de aur). ├Äntre zidurile ei pline de mozaicuri aurite s-au adunat, de-a lungul timpului, nenum─ârate bijuterii ale culturii mondiale, din Antichitate ┼či p├ón─â la Rena┼čtere, pe care turi┼čtii le pot admira ┼či ├«ntr-un tur virtual.

basilica san marco  venetia 15183000 jpg jpeg

restul articolului AICI