Târg "Crăciun ţărănesc" la MŢR jpeg

Târg "Crăciun ţărănesc" la MŢR

📁 Muzee
Autor: Redacția

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă în perioada 18-23 decembrie, între orele 10.00 şi 18.00, la noua ediţie a târgului "Crăciun ţărănesc". Evenimentul va avea loc în Piaţa Ţărănească, din curtea interioară a muzeului, intrarea este liberă, iar totul se ia aşa cum cere tradiţia, numai pe degustate.

Cauți bunătăți tradiționale pentru masa de Crăciun sau cadouri speciale pentru cei dragi? Vrei sa îți împodobești bradul cu cele mai fumoase decorațiuni realizate manual? Îți este dor de admosfera Crăciunului de altădată? Îți propunem să vizitezi Târgul “Crăciun Țărănesc” organizat de Piata Taraneasca și Meșter(Ești), în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

Vei putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Cozonacul Bujor si Cozonac Domnesc cu nucă, simpli, rahat, mac și de post, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 kg, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post:zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere și nuci pentru colind.

La fața locului, dis de dimineață, gospodine pricepune pun la ceaun sarmale, varză cu mămăliguță sau fasole, pomana porcului și ciolan fiert în vin cu usturoi, storceag și fel de fel de bunătăți. 

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun:ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății).