image

Sfaturi utile legate de achiziționarea ochelarilor de soare

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Ochelarii de soare reprezintă un must în orice sezon al anului. Indiferent că ești pe plajă sau pe pârtie, ei nu joacă doar un rol estetic, ci și de protecție. Așa că, nu trebuie să îți iei o pereche, ghidat fiind doar de aspect.

Ochelarii de soare sunt tot mai la modă, drept dovadă, casele de modă scot cât de multe modele de ochelari. Ei apar în compania ținutelor de vară lejere. Însă, ochelarii îți și protejează ochii de razele UV. Dacă ai o problemă cu ochii sau ai o sensibilitate, ar trebui să porți, inclusiv iarna, o pereche de ochelari de soare. Ai grijă totuși, pentru că nici ce este în exces nu este bun. Dacă porți în permanență ochelari de soare, vei dezvolta o sensibilitate la lumină sau ți se va agrava cea deja existentă.

Așa că, ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu șic care salvează ținutele. Ei sunt și cei care te protejează de lumină și razele UV, iar dacă nu iei și acest lucru în calcul, îți riști sănătatea.

În acest articol îți prezentăm câteva lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a-ți alege viitoarea pereche de ocelari de soare:

Cumpără-ți ochelarii de soare în funcție de forma feței

Dacă te gândești să îți comanzi ochelarii de soare de pe internet, ar trebui să știi că există un risc. Care este acela? Să nu se potrivească cu foma feței tale. Dacă vrei să comanzi o pereche de ochelari de pe internet, asigură-te că sunt un model pe care l-ai mai purtat înainte și ai certitudinea că îți vin bine.

Să-ți alegi ochelarii după forma feței tale este greu, așa că iată câteva sfaturi pe care s-ar putea să le găsești folositoare:

Dacă ai fața pătrată, o pereche de ochelari de soare rotunzi sau ovali vor fi alegerea potrivită pentru tine. Evită ramele pătrate sau dreptunghiulare.

Dacă ai fața ovală, orientează-te către orice fel de ramă. Ești un norocos, pentru că orice tip de ramă ți-ai alege, te va avantaja.

Dacă ai fața rotundă, alege o pereche de ochelari de soare cu lentilele mari și evită ramele rotunde.

Dacă ai fața ascuțită, ramele subțiri cu lentile rotunde stil Harry Potter sunt potrivite.

Ochelarii de vedere pot ține și ei locul celor de soare

Dacă porți deja o pereche de ochelari de vedere și trebuie să îi schimbi, îți recomandăm să îți faci și o pereche de ochelari de soare cu dioptrii. Atunci când te duci într-o optică, cauți ochelarii de soare, îți alegi modelul dorit și îți comanzi lentilele. Deși, să îți faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii poate să fie destul de costisitor.

Cum prima variantă poate să te facă să scoți mulți bani din buzunar, îți recomandăm o altă variantă care ar putea să fie ceva mai accesibilă. Dacă urmează să îți schimbi ochelarii de vedere, apelează la lentile heliomate. Ce sunt lentilele heliomate sau fotocromatice? Sunt lentilele care sunt făcute să se întunece la lumina ultravioletă.

Gândește-te bine la culoarea lentilelor

Au ajuns acum la modă perechile de ochelari de soare cu lentile colorate. Există multe culori pe care le poți alege pentru lentile. Printre ele se numără și galbenul, albastrul sau violetul.

Probabil ai crede că simpla culoare a unei lentile nu are cum să îți facă rău sau bine. Până la urmă sunt ochelari de soare. Ei bine, te înșeli, pentru că, de exemplu, o lentilă albastră s-ar putea să nu îți facă atât de bine. De ce? Pentru că depinde de sensibilitatea fiecăruia la lumină. De aceea este recomandat ca atunci când îți cumperi o pereche de ochelari de soare să o testezi în prealabil. Chiar dacă îți consumă mai mult timp, va fi mai bine pe termen lung. Este mai bine să te duci tu în optică și să testezi chiar tu produsul, inclusiv din punct de vedere al calității.