image

Rochii de ocazii elegante, o istorie a ținutelor cu care doamnele se remarcă mereu

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Rochiile sunt piese vestimentare care se regăsesc în garderoba fiecărei doamne. Indiferent că vorbim despre un stil elegant, ori doar despre necesitatea de a avea o astfel de piesă pentru un eveniment, într-un magazin online poți găsi cea mai frumoasă rochie pentru tine!

Modelele rochiilor pe care le găsești online sunt multiple, mărimile variate, iar culorile sunt diverse și potrivite pentru orice stil vestimentar sau vârstă. Varietatea de rochii cuprinde modele pentru mai multe evenimente, de la cele de ocazii formale, până la rochii de seară, de banchet, nuntă sau chiar pentru birou.

O scurtă istorie a rochiilor: cum această piesă vestimentară a evoluat în timp

Rochia a fost dintotdeauna, în istoria Europei, o piesă vestimentară feminină. Așadar, croitorii și femeile au urmat încă din secolele trecute tendințe de modă, trecând de la corsete, la rochii ample, cu suporturi metalice, la rochii lejere. Rochia a fost însă mereu versatilă, fiind concepută pentru a se preta pe diferite evenimente, standarde și statuturi sociale.

Știai că rochia a fost o modalitate pentru nobilime să-și etaleze averea? Unele rochii, precum cele din secolul XVII, au fost chiar brodate cu aur.

Cum alegi rochia potrivită pentru tine?

De-a lungul istoriei, femeile nu au avut posibilitatea să aleagă ce rochie să poarte, deoarece tendințele istorice erau mai bine definite. Această dilemă a pătruns odată cu globalizarea, punând mai multe opțiuni vestimentare pe scena mondială din care lumea să se inspire. Așadar, și tipurile de rochie s-au diversificat, iar acum probabil nu te hotărăști ce rochii ocazie elegante să alegi. O poți alege în funcție de următoarele criterii

  • 1. Evenimentul sau locația unde o vei purta

Evenimentul sau locația unde ai nevoie de o rochie este cel care dictează tipul ei. Poate că ai nevoie de o rochie pentru nuntă, unde ești invitată special, ori de o rochie potrivită pentru banchet, o rochie de zi sau de seară, pentru un botez, ori pentru birou. În cadrul magazinelor online vei avea la dispoziție rochii pentru toate evenimentele și locațiile formale sau casual, inclusiv rochii de primăvară, cu imprimeuri sau office.

  • 2. Structura ta corporală

Forma corpului este foarte importantă atunci când alegi o rochie care să ți se potrivească perfect. Fie că ești mai robustă, mai zveltă, scundă sau înaltă, în orice caz vei găsi cu siguranță cea mai bună variantă pe site. Rochiile sunt de mărimi și lungimi diferite, întocmai pentru a se încadra cu ușurință în preferințele fiecărei doamne și domnișoare.

  • 3. Stilul tău vestimentar

Dacă ai un stil vestimentar elegant, ori unul casual sau sport, în orice caz va fi nevoie la un moment dat de o rochie formală. În momentul în care o alegi, ține cont de stilul tău vestimentar, pentru a te asigura că nu ești stânjenită ori te simți inconfortabil atunci când o porți. Modelele de pe site-urile de modă sunt multiple, includ rochii simple, cu modele diverse, cu imprimeuri și extravagante, astfel încât să îndeplinească nevoile oricărui stil vestimentar.

  • 4. Preferințele tale

Poate că ai o culoare care te avantajează, ori o lungime a rochiilor care se potrivește cel mai bine corpului tău sau chiar un anumit accesoriu ce este atașat de rochie. Navighează printre miile de modele de rochii și vei găsi cu siguranță o rochie de seara eleganta ideală pentru preferințele tale!

Așadar, acum că ai aflat aceste criterii de bază, cum poți filtra rochiile atunci când răsfoiești un magazin online de fashion? Poți să te uiți după tipul de croi, material și culori, iar mai apoi să te hotărăști asupra lungimii sau aplicațiilor sau designului rochiei. Dacă ești în pană de idei, îți sugerăm să te inspiri și din rochiile din secolul XX, având în vedere că moda deceniilor trecute a revenit în forță și a fost reinterpretată într-un stil modern.

Vei putea alcătui, astfel, ținuta perfectă! Așadar, ce spui? Te-ai hotărât ce rochie îți dorești?