Regina Elisabeta a II a s a ascuns de Ceaușescu într un tufiș din grădina Palatului Buckingham, la vizita din 1978! jpeg

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns de Ceaușescu într-un tufiș din grădina Palatului Buckingham, la vizita din 1978!

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția

Se pare că regina Elisabeta a II-a nu l-a plăcut deloc pe dictatorul Nicolae Ceaușescu, iar la vizita sa de stat istorică din 1978, Majestatea Sa a recurs la măsuri drastice pentru a evita să vorbească cu el. 

Regina Elisabeta a II-a și-a dorit cu disperare să evite întâlnirea cu Ceaușescu, atât de mult încât s-a ascuns într-un tufiș în grădinile Palatului Buckingham. 

În 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a ajuns în Marea Britanie într-o vizită istorică. Era pentru prima oară când un șef de stat comunist vizita țara. Dar un nou documentar regal a dezvăluit că Majestatea Sa nu a fost foarte încântată de faptul că a trebuit să-i întâlnească pe lider și pe soția sa, Elena Ceaușescu. Jurnalistul Rob Hardman și fostul ministru al afacerilor externe Lord David Owen au dezvăluit o întâmplare penibilă pe terenurile Palatului, în noul documentar Inside The Crown: Secrets of the Royals, potrivit Daily Star. 

"Nicolae Ceaușescu a fost prea mult pentru ea" 

„Regina i-a mărturisit odată unui oaspete această poveste, iar el la la rândul său mi-a povestit mie. Atunci când Ceaușeștii erau în vizită, Majestatea Sa se plimba cu câinii în grădina Palatului. La un moment dat, și-a dat seama că Nicolae Ceaușescu venea în direcția ei, așa că s-a ascuns într-un tufiș din grădinile palatului. A fost pentru prima și singura dată în viața ei când a trebuit să facă asta, doar pentru a-și evita propriii oaspeți", a povestit Hardman.

Lordul Owen a continuat: "Majestatea sa a avut de-a face cu tot felul de oameni, dar Nicolae Ceaușescu a fost prea mult pentru ea. A spus răspicat că nu i-a plăcut deloc să-l întâlnească."