Ploieştiul de altădată
Administratia Financiara 1936 – Palatul Administraţiei Financiare a fost construit între 1934 – 1936 după planurile arhitectului Statie Ciortan, pe locul grădinii Griviţa. Din 1952, este sediul Tribunalului Ploieşti.
Benzinărie – Staţia OSIN din Piaţa Unirii, la finalul perioadei interbelice.
Bulevardul Independentei – Artera care leagă Gara de Sud de centrul oraşului a fost realizată la finalul secolului XIX.
Bulevardul Regele Ferdinand – În locul clădirilor din stânga se află în prezent blocul cu cinematograful Patria. Pe partea dreapta a străzii se găsea centrul vechi al oraşului.
Calea Campinii – Imaginea a fost realizată din balconul Casei Hagi Buzilă fost sediu de Primărie.Clădirile din prim-plan au fost demolate pentru construcţia magazinului Omnia, iar în plan depărtat este şirul de imobile Crinul Alb.
Casa Ergas Mamaciu – Fostul sediu al prefecturii a devenit in perioada comunista Teatrul Ciufulici.
Clădirile Stanoiu-Herjenescu – Ridicate în anii 20, acestea există şi astăzi, înglobate într-un bloc comunist
Clopotnita Catedralei – Monumentul a fost ridicat in perioada interbelica dupa planurile arhitectului Toma T. Socolescu in memoria eroilor prahovei căzuţi în Primul Război Mondial
Gara de Sud – Construită între 1892-1894, a fost grav afectată de bombardamentele anglo-americane, fiind apoi demolată.
Grădina Publică – Se afla în capătul Bulevardului, pe locul actualului squar Nichita Stănescu. Statuia lui Atlas avea să fie înlocuită în anii 30 cu bustul lui I G Duca, iar după instaurarea comunismului cu bustul lui Stalin.
Halele Centrale – Construcţie reprezentativă a Ploieştilor, Halele Centrale (arhitect Toma T. Socolescu) au fost considerate a fi unele dintre cele mai moderne din perioada interbelică.
Hora Ţărănească – Era unul dintre cele mai căutate magazine din centrul vechiului oraş. Clădirea a fost distrusă în timpul bombardamentelor din 1944.
Hotel Central – Este singurul hotel din Ploieşti care funcţionează neîntrerupt din perioada interbelică. A fost ridicat în anii 20 şi în prezent este extins şi are faţada parţial modificată.
Hotel Europa – A fost clubul filialei ploieştene a Partidului Naţional Liberal. La parter a funcţionat restaurantul Berbec. A fost distrusă de bombardamente.
Liceul Petru si Pavel – Clădirea monumentală a fost ridicată la finalul secolului XIX şi era unul dintre cele mai luxoase localuri şcolare din Vechiul Regat. Distrusă de bombardamente.
Palatul Culturii – A fost ridicată după planurile lui E. Doneaud şi Toma T. Socolescu. Destinaţia sa iniţială a fost de Tribunal, dar în 1952 a fost transformat în Palat al culturii.
Piaţa Centrală – Denumită şi Piaţa Unirii, era locul preferat al demonstraţiilor politice din epocă. În plan central se observă Statuia Libertăţii.
Primăria – Construită în 1898, palatul Primăriei a fost demolat în 1977, atât pentru că fusese grav afectat de cutremur, cât şi pentru a se elibera centrul civic de orice clădire ridicată până în 1945.
Strada Lipscani – Era centrul economic al oraşului, în care se aflau cele mai renumite firme locale. Strada a dispărut din cauza sistematizării comuniste.