Sighișoara

Obiective turistice de neratat în Sighișoara – ce să vizitezi în Sighișoara

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Sighișoara este un oraș medieval extrem de bine conservat, amplasat pe malul râului Târnava Mare, înconjurat de Munții Carpați. Este o emblemă a istoriei și tradițiilor transilvaniști, și o ilustrare autentică a vieții meșteșugarilor sași. Arhitectura sa distinctivă din Evul Mediu oferă orașului un farmec aparte. Vorbim inclusiv de elemente specifice regiunii, cum ar fi casele colorate cu acoperișuri abrupte, străzile înguste pietruite, cele 9 turnuri și zidurile fortificate, care întregesc peisajul de poveste al cetății.

Cetatea Sighișoara reprezintă o comoară culturală autentică, care are numeroase atracții turistice care au rezistat timpului, fiind conservate cu mare grijă de-a lungul secolelor, și devenite adevărate bijuterii naționale.

Toate aceste fiind spuse, de ce să nu planifici următoarea mică escapadă în cel mai bine conservat oraș medieval al României? Hai într-un city break de 3 zile unde să descoperi mai în detaliu „Perla României”!

Turnul cu Ceas, simbol al orașului, își așteptă vizitatorii pentru a le povesti o parte din tumultosul trecut al Cetății Sighișoarei. Acesta face parte din fostul grup de 14 turnuri ale meșteșugarilor, astăzi râmase doar 9, construit în secolul la XIV-lea, având rol strategic, poziționat la intrarea în cetate, ca punct de observare. Turnul are două cadrane uriașe de ceasornic și nișe cu figurine simbolice. Pe fațada dinspre cetate, figurinele sunt ilustrarea zeiței Păcii, unui toboșar, Dreptății și Justiției, Zilei și Nopții. Pe fațada dinspre Orașul de Jos, se găsesc un toboșar similar, o figurină cu atribuții necunoscute și o instalație rotativă cu cele 7 figurine care reprezintă zilele săptămânii.

Biserica din Deal, situată pe vârful colinei, este o impresionantă atracție turistică, încărcată de povești și istorie, caracterizată de o arhitectură gotică foarte bine conservată. Pentru a ajunge al biserică va trebui să faci față celor 176 de scări, să urci Scara Acoperită a Școlarilor. Este una dintre puținele biserici din Transilvania care dispune de o criptă sub cor, pe care trebuie să o vizitezi. Biserica este păstrătoarea unor piese valoroase de mobilier gotic din piatră, iar în interior se pot observa fragmente din picturi realizate între anii 1380 și 1520.

Casa Breslelor

Casa Breslelor 1 min min jpg

Este o altă destinație turistică pe care merită să o incluzi în lista ta pentru acest city break în Sighișoara. Expoziția istorică găzduită chiar la baza primului obiectiv turistic de care am vorbit, Turnul cu Ceas, adăpostește exponate care datează de sute de ani, inclusiv unelte și mașinării folosite de meșteșugarii sași. Aici, în trecut, funcționa era pivniță de vinuri a familiei Sander. Strămoșii lor au fondat acum 160 de ani renumita fabrică de ceramică din Sighișoara. Alte informații foarte interesante care ți-se oferă aici sunt cele despre cronica celor 9 bresle, cele care au contribuit la dezvoltarea orașului.

Casa Armelor și Hărților

A7305507 HDR min (1) jpg

Este unul dintre obiectivele turistice deosebite ale Cetății Sighișoara. Aici poți explora universul armelor folosite de luptătorii din trecut și poți descoperi teritoriile în care s-au desfășurat bătăliile istorice. Această expoziție privată găzduiește o colecție impresionantă de peste 500 de hărți, lucrări grafice și gravuri care ilustrează regiunile istorice ale României, planurile orașelor, populația și țările din întreaga lume. Această colecție muzeală te trimite în diferite perioade istorice, de la antichitate până la regalitatea românească. Casa Armelor și Hărților te invită să explorezi o lume arhaică în care poți admira arme originale, peste 200 de arme cu lama ascuțită, monede vechi de peste două milenii. Această expoziție oferă o incursiune captivantă în patrimoniul cultural și istoric al regiunii, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluției societății de-a lungul timpului.

Sighișoara este orașul care duce mai departe povestea meșteșugarilor sași. Aici este locul în care vei descoperii atracții turistice remarcabile precum Turnul cu Ceas, Biserica Mânăstirii, Biserica din Deal, Casa Armelor și Hărților, Casa Breslelor, și multe altele.

Un city break de un weekend în Cetatea Sighișoarei este tot ce ai nevoie, așa că nu mai aștepta și hai pe drumul strămoșilor sași!