Epidemia de sifilis în România interbelică jpeg

Mortalitatea în România anului 1935

Locuitorii României contemporane se confruntă începând din anul 2020, poate chiar de la sfârșitul anului 2019, cu efectele devastatoare ale coronavirusului răspândit la început în orașul Wuhan din China, dar mase populare numeroase nu vor să creadă că există agentul patogen și nici nu vor să se vaccineze cu vreun ser salvator. Sunt găsite cele mai stupide argumente și nici după inocularea a peste șase milioane de persoane nu se învață ceva.

Oamenii din presă au reușit să transforme și epidemia în subiect pentru obținerea de audiență și glorie personală și manipulează după cum vor populația ce este obișnuită să nu gândească, dar are pretenția că știe tot. Adevărul științific unic este că virusurile și bacteriile au propriul univers și duc lupte grele pentru cucerirea de spațiu vital, de resurse.

Fac totul pentru a elimina concurența și se duc războaie chimice crâncene pentru a înfrânge alte ființe microscopice și pentru a trece de barierele ridicate de plante, animale și de corpul uman. Ființele ce se cred stăpânele lumii au fost mereu sub asaltul germenilor de tot felul și au fost masacrate fără milă în ceea ce se numește epidemii și pandemii. Ciuma a rămas în memoria colectivă, dar istoria a fost scrisă și de alți asasini invizibili.

Bolile pulmonare, cel mai eficient „ucigaș” în România anului 1935

Să vedem ce se întâmpla în România anului 1935 în ceea ce privește mortalitatea. Au trecut atunci în neființă 402.673 de persoane, dar numai 61.746 au fost incluse la categoria Senilitate, adică oameni morți la vârste înaintate.

Primul loc era deținut de bolile pulmonare denumite generic Pneumonii și au fost înregistrate 64.608 treceri în neființă. Procentul atins era de 16,04%. Erau favorizate de obiceiul oamenilor de a socializa în spații cât mai înguste în raport cu numărul de participanți (școli, biserici, cârciumi, teatre, cinematografe).

Tuberculoza, maladie ce se extindea tot pe calea aerului, adăuga alte 28.231 de victime. Frigul și tutunul favorizau infecțiile denumite generic bronșită și aceasta a fost cauza morții pentru 6.081 de oameni. Nici bolile zise ale copilăriei nu iertau atunci când găseau un mediu favorabil pentru expansiune. Pojarul nu este ceva banal și nu degeaba a fost inventat un vaccin eficient după Al Doilea Război Mondial.

Oamenii erau însă expuși infecției și rezistau cum puteau în perioada interbelică. Au pierit cu acte-n regulă 4.769 de cetățeni români pentru că femeile aveau obiceiul să se ducă să se intereseze de soarta unui copil bolnav din vecini și apoi infectau și propriile odrasle.

Scarlatina, o cumplită infecție a sângelui, era răspândită de cei bolnavi sau tot de cei ce se plimbau prin focarele epidemice în semn de prietenie, și a luat 4.352 de suflete. Culmea este că mamele cu copii sănătoși adorau să meargă să stea de vorbă cu femeile ce aveau odraslele afectate grav. Stilul de viață condamna la moarte în satul românesc.

Se observă din aceste câteva date că oamenii au făcut foarte puțin pentru protejarea plămânilor și această poartă de intrare a fost folosită din plin de ucigașii fără milă și fără îndurare. Nu sunt interesați de vârstă, politică, legi, religie și gradul de credință. Vor mereu noi locuri de înmulțire și folosesc victima până la moarte. Medicii pot opune rezistență prin tratament sau prin carantină, dar cele mai multe decese se produc atunci când oamenii se cred inteligenți și nu vor să asculte de sfaturile celor instruiți. Analfabetismul medical generează cele mai multe victime.

De ce nu cred oamenii în puterea vindecătoare a vaccinurilor, chiar dacă au fost salvați în copilărie prin inocularea obligatorie? Explicația este foarte simplă: masele nu cred în știință. Omenirea este dominată de logica mistică, adică se poate crede în orice fără să se aducă argumente. Acesta este principiul de funcționare al religiilor, este simplu și nu trebuie să forțeze neuronii să depună vreun efort deosebit.

Logica științifică este accesibilă unui număr limitat de oameni și aceștia reprezintă adevăratele locomotive ale societății. Indiferent de ce argumente sunt aduse de cei ce nu vor să se imunizeze, virusul va ucide pe cei ce au anumite comorbidități sau pe cei ce nu vor să creadă în existența pericolului microscopic și se expun unei infectări cu o cantitate mare de virus.

Antivacciniștii nu fac decât să sporească mortalitatea, dar sunt ferm convinși că sunt pe calea cea dreaptă. Aceasta este logica mistică, generatoare de dezastre de amploare în istoria omenirii. Este cea care generează cele mai absurde religii, ideologii politice și teorii de masă.

Oamenii trăiesc permanent într-o pură fantezie și știința nu-i interesează prea mult.

Bibliografie minimală

  • Anuarul statistic al României 1935 – 1936.
  • Le Bon, Gustave, Opiniile și credințele, Editura Științifică, București, 1995.