Historia Digital: „Povești de dragoste, iubiri și alte tragedii” jpeg

Historia Digital: „Povești de dragoste, iubiri și alte tragedii”

📁 Historia Digital
Autor: Redacția

De ceva timp, februarie este considerată luna dragostei – pe 14, oameni de pe tot globul sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, iar pe 24 românii au Dragobetele. Așa că, Historia a pregătit un nou număr exclusiv digital, aducând în prim-plan povești cu dragoste de-o viață, cu dragoste la prima vedere, povești care au avut un final fericit sau nu.

Peste tot s-a auzit de Cupidon, Eros, Sfântul Valentin sau Dragobete. Dar câți știu cu adevărat cine sunt acești tineri din Antichitate, mesageri ai iubirii? Câți știu ce a stat în spatele triunghiului amoros dintre Eminescu, Veronica Micle și Caragiale – de cine era fata îndrăgostită? Sunt povești care implică mai multă pasiune decât dragoste, am putea spune, și care au ținut primele pagini ale ziarelor vremii – relațiile amoroase ale președintelui american John F. Kenndy sau aventurile revoluționarului cubanez Fidel Castro.

Antichitate, Ev Mediu, Renaștere – indiferent de vremuri, dragostea a fost muza tuturor. Se spune că în numele dragostei s-a plecat la război și că au fost oameni cu sânge nobil care au renunțat la tron pentru o femeie frumoasă – vă aduceți aminte cât a fost dispus să sacrifice Carol al II-lea în numele iubirii?

Au fost și îndrăgostiți care nu au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Iar la acest capitol, cei care au intrat în legendă sunt, bineînțeles, Romeo și Julieta. Însă cine știe de ce dragostea l-a împins la suicid pe Alexandru Odobescu, faimosul arheolog român?

Mai trebuie să ştiţi şi că dacă doriţi să cumpăraţi un abonament digital pentru viitoarele numere Historia (ediţia lunară, Historia Special – trimestrială, dar şi ediţiile exclusiv digitale), pe toată perioada abonamentului aveţi acces la toată arhiva digitală Historia.

Puteti citi acest numar exclusiv in format digital

Revista HD dragoste digitala jpg jpeg