image

Este timpul pentru un nou monitor de calculator? Iată ce trebuie să știți

Sunteți îngrijorat că monitorul dvs. de calculator nu mai rezistă mult timp? Nu există reguli stricte și rapide atunci când vine vorba de durata de viață a ecranelor de calculator, dar există modalități de a spune dacă zilele monitorului dvs. sunt numărate. Iar partea bună a lucrurilor este că există atât de multe monitoare spectaculoase disponibile, încât veți putea face upgrade la o lume cu totul nouă de calitate a ecranului și de confort pentru ochi. Iată ce trebuie să aveți în vedere.

Aveți nevoie de un nou monitor de PC?

Semnele de avertizare că vechiul dvs. monitor de PC are parte de o moarte lentă pot fi evidente, cum ar fi pete luminoase, pixeli morți sau linii vizibile. Toate acestea vor face ca utilizarea monitorului să fie mai dificilă.

Unul dintre lucrurile mai greu de depistat este neclaritatea, deoarece tinde să se întâmple încet, în timp, așa că nu observați până când nu este foarte rău - dureri de cap și la oboseala ochilor. De asemenea, ar putea exista distorsiuni de culoare sau poate că monitorului îi ia foarte mult timp să se pornească.

Celălalt semn revelator, mai evident, ar putea fi pur și simplu faptul că monitorul nu face ceea ce doriți să facă. Poate că rata de reîmprospătare este prea mică pentru cele mai recente jocuri; sau este prea mic, împiedicându-vă astfel productivitatea la locul de muncă. Toate acestea sunt semne că este timpul fie să cumpărați un nou monitor de PC de Black Friday, fie să începeți să economisiți pentru unul.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un monitor de PC

Există un monitor care să se potrivească tuturor - trebuie doar să vă cunoașteți mai întâi ce trebuie și ce este bine să aveți. Acestea sunt întrebările pe care trebuie să vi le puneți înainte de a cumpăra un nou monitor de PC:

La ce îl veți folosi? Acesta este cel mai important considerent, deoarece jucătorii, creativii și cei care lucrează pe foi de calcul vor avea priorități diferite. Jucătorii vor avea nevoie de rate de reîmprospătare ridicate; creativii vor avea nevoie de o reproducere extrem de precisă a culorilor; iar cei care au nevoie să deschidă mai multe ferestre diferite ar beneficia fie de două ecrane, fie de un ecran ultra-wide.

De ce dimensiune de ecran aveți nevoie? Câte informații trebuie să vedeți în același timp? Aveți nevoie de ceva mai mare sau mai lat, sau aveți nevoie de două monitoare separate pentru a facilita verificarea încrucișată a informațiilor?

Cum este biroul dumneavoastră? Este destul de întunecat, astfel încât să puteți avea un ecran lucios cu toată vibrația pe care o aduce? Sau aveți o fereastră mare care luminează direct pe ecran, astfel încât veți beneficia de un ecran mat, anti-reflexie?

Ce intrări are calculatorul dumneavoastră? Noul monitor va fi compatibil cu configurația dvs. existentă?

Aveți nevoie de accesorii integrate, cum ar fi o cameră web și difuzoare, sau preferați ca acestea să fie separate?

Noile inovații în materie de monitoare

Nu sunteți sigur de caracteristicile pe care să le căutați la noul dvs. monitor de PC? O inovație interesantă este conectivitatea Thunderbolt 3. Excelentă pentru cazurile în care aveți un laptop și două ecrane, aceasta înseamnă că puteți utiliza ambele ecrane de la un singur port Thunderbolt din laptop (compatibil). Acest lucru vă permite să aveți cea mai bună configurație pentru biroul de acasă, cu un laptop pe care îl puteți lua cu dvs. în deplasare și pe care îl puteți reconecta cu un singur cablu când vă întoarceți.

O altă inovație inteligentă este monitorul cu o rată de reîmprospătare de 144Hz - datorită ratei de reîmprospătare mai mari, veți avea o experiență de joc mai fluidă.

Pentru ca monitorul dvs. să reziste cât mai mult timp, feriți-l de lumina directă a soarelui și ștergeți-l cu o cârpă din microfibră din când în când. De asemenea, încercați să-l păstrați într-o zonă bine ventilată, departe de orice temperaturi extreme sau de umiditate.