image

Diferența dintre mașinile de spălat vase încorporabile și cele de sine stătătoare

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Dacă intenționezi să cumperi o mașină de spălat vase care să își facă bine treaba, ar trebui să iei în considerare în prealabil o serie de caracteristici și specificații, cum ar fi: este mai bine să optezi pentru o mașină de spălat vase încorporabilă sau una independentă? Răspunsul la această întrebare te va ajuta să alegi cea mai bună mașină de spălat vase de pe piață și să decizi ce te interesează cu adevărat.

Mașina de spălat vase a fost considerată cândva un bun de lux, însă, de-a lungul timpului, a evoluat și a devenit un aparat indispensabil care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie. Prețurile sunt influențate de multe elemente, cum ar fi finisajul, funcționalitatea, opțiunile de economisire a energiei și designul. Avantajele deținerii unei mașini de spălat vase sunt mai multe. Nu numai că economisește timp atunci când curăță vasele, dar folosește mai puțină apă decât ar consuma cineva spălând manual. Atunci când vine vorba de alegerea unei mașini de spălat vase, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este, de obicei, dacă optezi pentru un model incorporabil de masina spalat vase sau pentru unul independent. Cea mai bună decizie depinde de nevoile tale, de spațiul din bucătărie și de preferințele tale.

Caracteristici

O mașină de spălat vase încorporabilă este concepută pentru a fi încorporată în mobila de bucătărie. Aceasta nu este vizibilă, iar ușa din față este ascunsă de un panou care completează restul mobilierului din bucătărie. Panoul de control nu este vizibil, ci rămâne ascuns în interior, în partea superioară a ușii, și poate fi accesat numai după ce se deschide mașina de spălat vase. Din punct de vedere estetic, există două tipuri de mașini de spălat vase încorporabile: modelul complet ascuns, care este complet ascuns de panoul care acoperă ușa și care este de aceeași culoare cu bucătăria, și modelul care lasă panoul de control la vedere. Adevărul este că mașinile de spălat vase încorporabile sunt adesea mai scumpe decât modelele independente.

Mașina de spălat vase de sine stătătoare este mai ușor de amplasat și poate fi plasată oriunde, atâta timp cât există o conexiune la apă. Aceasta nu este proiectată pentru a fi încastrată sub un blat de bucătărie. În plus, în cazul unei schimbări de locuință, acesta se poate muta împreună cu restul mobilierului. Deși poziția liberă permite ca mașina să fie ușor de îndepărtat pentru întreținere, aceasta nu se integrează în mobilierul de bucătărie în același mod ca o mașină de spălat vase încorporabilă.

Acest tip de mașină de spălat vase este cel mai răspândit, așa că va fi greu să nu găsești aparatul potrivit pentru nevoile tale la un preț accesibil. Alegerea tipului de integrare nu afectează performanța mașinii de spălat vase, este doar o decizie dictată de gustul personal și de tipul de decor al bucătăriei.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele unei mașini de spălat vase independente sunt:

- ușor de instalat și înlocuit

- preț accesibil

- călătorește împreună cu restul mobilierului de casă în caz de mutare

Dezavantajele sunt:

- întrerupe designul bucătăriei

- este mai zgomotoasă

Avantajele unei mașini de spălat vase încorporabile sunt:

- aspect elegant

- produce puțin zgomot, deoarece se află într-un spațiu închis.

Dezavantajele sunt:

- Este necesar să scoți sau să reatașezi panoul care acoperă ușa aparatului dacă schimbi modelul de mașină de spălat vase încorporabilă

- Este mai scumpă decât o mașină de spălat vase de sine stătătoare

- Nu o poți lua cu tine dacă îți schimbi locuința.

Preț și instalare

Prețul este un element esențial de luat în considerare atunci când cumperi o mașină de spălat vase, din nou există diferențe de cost în funcție de tipul de aparat. O mașină de spălat vase de sine stătătoare este mai ieftină decât o mașină de spălat vase încorporabilă. Deși ambele mașini de spălat vase au caracteristici comune, cum ar fi funcția de programare a ciclurilor de spălare cu consum redus de energie, o unitate de sine stătătoare nu necesită nicio instalare specială.

Mașina de spălat vase de sine stătătoare se conectează la robinetul din bucătărie și se scurge direct în chiuvetă. În ceea ce privește o mașină de spălat vase încorporabilă, instalarea este mai elaborată și implică costuri suplimentare, mai ales dacă trebuie să apelezi la un instalator sau să conectezi conductele de apă. În cazul în care dulapurile din bucătărie nu au o deschidere în care să poată fi montat aparatul, modificările pentru a se potrivi spațiului pot genera costuri mai mari.