Curiozități despre foștii președinți americani jpeg

Curiozități despre foștii președinți americani

📁 Preşedinţi americani
Autor: Redacția

Un președinte american a avut ca animal de casă un hipopotam pitic. Un altul a murit după doar 31 de zile de mandat din cauza unei pneumonii. Unul singur a avut mai mult de două mandate. Cine-au fost aceștia, precum și-alte curiozități despre președinții Statelor Unite, mai jos...

Familie

Șase președinți nu au avut niciodată copii:George Washington, James Madison, Andre Jackson, James Polk, James Buchanan, Warren Harding. În schimb, William Henry Harrison a avut zece copii, iar John Tyler, cincisprezece. 

Niciunul dintre foștii președinți nu a fost singur la părinți. James Buchanan nici nu a fost căsătorit.

Vârsta

Cel mai tânăr președinte din istoria Americii a fost John F. Kennedy, ales când avea 43 de ani. 34 președinți avea 50 de ani sau mai mult la momentul inaugurării.

Animale de Casa Albă

Calvin Coolidge și Theodore Roosevelt s-au remarcat ca mari iubitori de animale. Coolidge, spre exemplu, avea 12 câini, doi ratoni, un măgar, doi canari, o gâscă, un râs, o pisică, doi pui de leu, un cangur, o antilopă, un urs negru și un hipopotam pitic. 

Teddy Roosevelt nu s-a lăsat mai prejos. El a avut nouă câini, două pisici, un șarpe, doi ponei, un porc, un bursuc, un șobolani, cinci porcușori de Guineea, o găină, un macac și un cocoș.

Președintele James

Șase președinți au purtat numele de James:Madison, Monroe, Polk, Buchanan, Gargield, Carter.

Martin Van Buren a fost primul președinte născut cetățean american. Înaintea lui, toți ceilalți fuseseră născuți cetățeni ai Coloniilor britanice. 

Excepții

Grover Cleveland a fost singurul președinte cu două mandate care nu a câștigat mandatele consecutiv.

Franklin Delano Roosevelt, în schimb, a câștigat patru mandate consecutive – în 1932, 1936, 1940 și 1944. Pe cel din urmă nu l-a dus la bun sfârșit, el murind în aprilie 1945, la câteva luni de la investire. 

Sursa: http://infographiclist.com/