image

Cuptor electric incorporabil: la ce să fiți atenți când îl alegeți

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

În sezonul rece ne retragem în casă și, mai ales, în bucătăriile noastre. Vă gândiți să faceți schimbări în bucătărie? În acest articol vă vom povesti despre două aparate foarte la modă, cuptorul electric incorporabil și plita pe gaz. Să le luăm pe rând!

Pentru a alege un cuptor electric incorporabil care să se potrivească bucătăriei și nevoilor dvs., trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Pentru a face acest lucru, iată 5 întrebări și răspunsurile lor care vă vor ajuta să faceți alegerea:

1. Ce dimensiuni trebuie să aibă cuptorul în funcție de spațiul disponibil? Țineți cont atât de măsurile cuptorului, cât și de spațiul necesar pentru ventilație. Măsurătorile determină tipul de cuptor, care se clasifică în cuptoare, cuptoare compacte și cuptoare extra mari sau cuptoare compacte multifuncționale. Primul pas este de a lua măsurătorile locului în care va fi instalat aparatul. Pentru aerisire, trebuie lăsat un spațiu de 2 cm pentru un cuptor standard și de 4,5 cm pentru un cuptor compact.

2. Ce capacitate ar trebui să aibă un cuptor electric incorporabil, în funcție de nevoile dumneavoastră? Volumul, care este exprimat în litri, trebuie să corespundă preferințelor în materie de gătit. Capacitatea unui cuptor este exprimată în litri. Aceasta variază în funcție de model. Două cuptoare ale căror dimensiuni exterioare sunt identice nu au neapărat aceleași dimensiuni interioare. Este important să verificați volumul pe fișa produsului înainte de a achiziționa aparatul.

3. Ce tip de deschidere ar trebui să alegeți pentru un cuptor electric incorporabil? Acest lucru depinde de poziția cuptorului în bucătărie (partea inferioară, aproape de un perete etc.). De asemenea, sub blatul de lucru, lângă perete sau deasupra capului, amplasarea cuptorului joacă un rol în alegerea ușii. Dacă aceasta este nepotrivită, utilizarea cuptorului poate deveni neplăcută, chiar periculoasă.

4. Ce preferați, un cuptor cu convecție naturală sau un cuptor multifuncțional? Cuptoarele cu convecție naturală sunt mai simple, în timp ce celelalte oferă mult mai multe funcții care le fac mai versatile.

5. Ce mod de gătit să alegeți? Puteți alege dintre diferite tehnologii de gătit (convecție, ventilator, aer forțat, abur).

Un alt criteriu care trebuie luat în considerare este siguranța cuptorului. Același lucru este valabil și pentru opțiunile sale calitative. Iată o listă a principalelor caracteristici care trebuie luate în considerare pentru viitorul cuptor electric incorporabil al dvs.: 

• ușă cu încuietoare: această opțiune oferă siguranță în prezența copiilor mici; • ușă rece: ca și mai sus, această caracteristică protejează copiii de riscul de arsuri; • grilă anti-înclinare: fixată pe șine, grila alunecă în deplină siguranță; • lizibilitate: cu un ecran suficient de mare, citirea este mai ușoară și mai confortabilă (LCD, LCD cu iluminare de fundal cu LED-uri, LED); • pornire întârziată: cu această opțiune puteți întârzia pornirea cuptorului. Tot ce trebuie să faceți este să setați ora de sfârșit a gătitului;

• iluminare: fie că este vorba de LED sau halogen, unele modele luminează cuptorul în orice moment, chiar și atunci când acesta este oprit.

Dacă în cazul cuptorului ați decis să fie electric, dar vreți să faceți economie la curent, puteți opta pentru o plită pe gaz, care să mai reducă din costuri și să nu umfle facturile. Gătitul pe gaz este un mod de gătit eficient, sănătos și cu economie de energie.

O plită pe gaz este o investiție pe termen lung. De aceea, merită să analizați dacă este mai mult sau mai puțin convenabil. Experții în utilizarea acesteia, bucătarii, sunt sinceri. Într-o bucătărie profesională, plitele pe gaz vor avea întotdeauna prioritate. Focul oferă mult mai multă stabilitate gătitului, precum și un gust mult mai real al alimentelor. Un alt avantaj al plitei pe gaz este faptul că asigură o aprovizionare neîntreruptă, care nu este afectată de întreruperile de energie electrică.

La final, vă lăsăm cu 3 moduri de a economisi bani cu plita pe gaz:

• Păstrați plita curată în mod constant, pentru a vă asigura că funcționează corect. • Folosiți recipiente adaptate fiecărui tip de gătit care favorizează utilizarea cantității potrivite de gaz. • Evitați să lăsați flacăra arzătorului să depășească recipientul.