historia sarah brown oa7pqZmmhuA unsplash (1) jpg

Cum să alegeți mașina de spălat potrivită pentru casa dumneavoastră

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, mașinile de spălat rufe vin acum într-o varietate de stiluri și cu o gamă largă de caracteristici, efectuând munca în locul dvs. și eliminând necesitatea spălărilor manuale care necesită mult timp. Sunt disponibile online mașini de spălat de la producători renumiți, precum Samsung, Whirlpool, Bosch, LG, Electrolux și Panasonic.

Puteți găsi o mașină de spălat care să vă satisfacă nevoile, preferințele și stilul - de la mașinile cu încărcare frontală și superioară la cele automate și semiautomate. Acestea dispun de toate sau de majoritatea caracteristicilor importante, inclusiv mai multe cicluri de spălare, comenzi electronice, control al spumei, setări de viteză, siguranță pentru copii și reținere a clătirii. Pentru a determina ce mașini de spălat sunt cele mai bune pentru dumneavoastră, verificați și comparați caracteristicile diferitelor modele.

Care sunt tipurile principale de mașină de spălat?

Atunci când căutați mașina de spălat ideală pentru dumneavoastră, este esențial să înțelegeți ce tip răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Există multe tipuri diferite de mașini de spălat. Iată un ghid care vă ajută să înțelegeți diferitele mașini disponibile.

Semiautomată / manuală

Mașinile de spălat semiautomate pot face unele sarcini de bază pe cont propriu, dar necesită, de asemenea, muncă manuală. Acesta va fi necesar pentru a îndeplini sarcini precum umplerea rezervorului de apă sau mutarea hainelor spălate în cuva de uscare. Dacă vă îngrijorează capacitatea de a finanța o alimentare constantă cu apă pentru mașina de spălat, cele semiautomate sunt ideale pentru dumneavoastră.

O mașină de spălat care funcționează semiautomat încarcă din partea de sus și consumă întotdeauna mai puțină energie electrică. Aceste mașini sunt dotate cu două tamburi, unul pentru spălare și celălalt pentru uscare. Odată ce spălarea este terminată, trebuie să umpleți cuva cu apă și să o goliți cu ajutorul setărilor de scurgere. Mutarea hainelor dintr-o cuvă în alta pentru uscare se face manual.

Complet automată

Aceste mașini fac totul singure, prin simpla apăsare a unui buton: după ce alegeți programul de spălare, mașina se va umple singură, va parcurge ciclul de spălare, va scurge apa și apoi va efectua ciclul de centrifugare în același tambur pentru a scăpa de toată umezeala în plus. Acestea pot veni sub formă de mașini cu încărcare frontală sau superioară.

O mașină de spălat cu încărcare frontală este o mașină de spălat complet automată care se încarcă din partea din față. Aceste mașini de spălat folosesc adesea mai puțină apă și energie, producând în același timp rufe mai curate decât rivalii lor cu încărcare superioară.

Mașinile de spălat cu încărcare superioară sunt disponibile atât în varianta manuală, cât și în cea complet automată. Aceste mașini încarcă hainele prin partea de sus. Mașinile de spălat rufe cu încărcare superioară ocupă de obicei mai puțin spațiu, așa că sunt bune pentru persoanele care doresc să potrivească o mașină de spălat într-un spațiu mai îngust.

Numai mașină de spălat

Mașinile de spălat individuale sunt ideale pentru spații mici, cum ar fi un apartament sau o casă mică, unde o configurație tradițională de mașină de spălat și uscător nu se poate potrivi. Acestea sunt, în general, mai accesibile decât omologii lor combinați de mașină de spălat și uscător de rufe și oferă o opțiune de economisire a spațiului pentru cei care nu au o spălătorie dedicată. Mașinile de spălat doar cu mașină de spălat au, de obicei, o capacitate de 1,5 metri cubi sau mai puțin, iar majoritatea vor avea mai multe cicluri presetate pentru diferite tipuri de țesături.

Numai uscător

Uscătoarele nu au capacități de spălare, deoarece sunt specializate pe funcția de uscare. Acestea au un sistem special de flux de aer și o capacitate de uscare mai mare decât aparatele combinate.

Mașină de spălat cu uscător

O mașină de spălat cu uscător este o singură unitate care spală și usucă rufele. Acesta include o mașină de spălat dublă care combină o mașină de spălat principală cu încărcare frontală cu o mașină de spălat secundară cu încărcare frontală sau superioară. Una dintre numeroasele sale capacități încorporate este aceea de a îndepărta ușor cutele în timpul ciclului de spălare, astfel încât este posibil să nu fie necesară nici măcar călcarea.

Cum să alegeți mașina de spălat potrivită?

Ar trebui să luați în considerare următorii factori înainte de a face selecția mașinii de spălat rufe din casa dvs.

Dimensiunea familiei dumneavoastră

Spre deosebire de o familie de dimensiuni mici, o familie numeroasă va avea nevoie de o mașină cu o capacitate de încărcare mai mare. Acest lucru vă va asigura că puteți spăla mai multe haine dintr-o singură dată și, de asemenea, că hainele nu vor fi prea înghesuite în tambur.

Tipul de mașină care să se potrivească familiei

Dacă vrei să achiziționezi o mașină de spălat pentru familia dvs., luați în considerare mărimea familiei tale și cantitatea de rufe pe care o generează. De asemenea, țineți cont de caracteristicile de care aveți nevoie, precum și de orice alte caracteristici suplimentare pe care le puteți considera utile.

Capacitatea necesară

Puteți cumpăra o mașină de spălat în funcție de capacitatea acesteia. Capacitatea unei mașini de spălat se măsoară de obicei în kilograme (kg) și poate varia între 5 kg și 12 kg.