image

Cum alegi încălțămintea pentru iarnă

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Chiar dacă de câțiva ani încoace iernile nu mai sunt la fel de grele ca odinioară, tot este necesar să alegi o încălțăminte adecvată pentru acest anotimp.

Fie că optezi pentru ghete de iarnă, cizme, bocanci sau adidași mai groși, pe lângă căldura și confortul de care ai nevoie, nu este de neglijat nici sănătatea picioarelor.

Așa că hai să vedem care sunt criteriile după care te sfătuim să te ghidezi înainte să îți faci cumpărăturile ce privesc alegerea încălțărilor pentru iarnă.

Alege încălțăminte confortabilă

Înainte de toate, încălțămintea de iarnă, la fel ca orice alte tipuri de încălțăminte, trebuie să fie, în primul rând, confortabilă.

Indiferent dacă faci o plimbare de 30 de minute sau dacă stai încălțat mai multe ore pe zi, te sfătuim să alegi ghete de iarnă, cizme sau bocanci în care să te simți bine, care să nu te strângă și care să le asigure picioarelor tale posibilitatea de a sta relaxate. Nu e nimic mai neplăcut decât o pereche de încălțări care te strâng și care îți blochează circulația normală a sângelui.

Drept urmare, oricât de mult ți-ar plăcea un model de încălțări, verifică mai întâi și mai întâi gradul de confort pe care ți-l oferă.

Pune preț pe calitate

Alături de confort, calitatea este și ea un criteriu de care trebuie să ții cont. Te sfătuim să alegi întotdeauna ghete din piele sau din materiale bune, rezistente și care îți lasă pielea să respire.

Chiar dacă prețul acestora este mai ridicat decât al articolelor care nu sunt confecționate din materiale de calitate, o pereche de încălțări din piele te va ține mult mai mult decât una confecționată dintr-un material mai slab calitativ.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că atunci când optezi pentru un material de o calitate îndoielnică, există o mare posibilitate ca în interiorul încălțărilor care nu izolează bine și care nu lasă picioarele să respire, să se dezvolte tot felul de ciuperci și microorganisme care îți pun în pericol sănătatea pielii și a picioarelor.

Alege, deci, încălțăminte de calitate și picioarele tale îți vor mulțumi.

Optează pentru materiale impermeabile

Pentru că în timpul anotimpului friguros intemperiile sunt prezente aproape zilnic, vei avea nevoie de materiale impermeabile, care să nu lase apa și umezeala să pătrundă în interiorul ghetelor de iarnă.

Ține cont și de acest criteriu atunci când plănuiește să cumperi încălțăminte de iarnă.

Fii atent și la adâncimea încălțărilor

Adâncimea este un aspect la care de obicei nu suntem atenți, atunci când ne alegem încălțările.

Te sfătuim să îl iei în considerare, mai ales atunci când alegi ghetele de iarnă, cizmele sau bocancii. Cum îți dai seama dacă adâncimea este una potrivită? Probează încălțămintea și asigură-te că piciorul stă drept și că degetele nu se duc în față. De ce este important acest lucru? Deoarece dacă piciorul nu stă drept, vei avea probleme în ceea ce privește sănătatea pielii, a unghiilor și chiar de a te confrunta cu crampe la nivelul picioarelor.

Ia în considerare activitatea pe care o desfășori

Sigur că este de luat în seamă și activitatea pe care o desfășori atunci când îți dorești să alegi încălțămintea de iarnă.

Dacă, de exemplu, vei plănui să faci multe drumeții, vei avea nevoie de o încălțăminte sport proiectată special pentru astfel de activități, însă dacă dorești să optezi pentru încălțăminte pe care o vei folosi preponderent în oraș, o pereche de ghete de iarnă, de cizme sau de ciocate va fi mult mai potrivită pentru deplasările la birou, plimbări sau alte activități.

Optează pentru mărimea potrivită

Poate părea banal, însă există mulți oameni care nu țin cont de numărul potrivit al pantofilor pe care trebuie să îl poarte. De ce trebuie să eviți această greșeală? Pentru că sănătatea picioarelor tale va fi pusă în pericol și dacă alegi un număr mai mic și dacă alegi un număr mai mare decât cel potrivit pentru tine.

Spor la cumpărături!