image

City break pentru iubitorii de artă – ce orașe să alegi?

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

City break este de obicei o scurtă călătorie (de weekend) în orașe mari din Europa și din întreaga lume. În timpul unei astfel de călătorii, poți vizita și cunoaște locația pe care o alegi. Fiecare oraș are propriul său caracter, ritm și atmosferă, iar iubitorii de artă vor avea suficient timp pentru a descoperi cele mai importante atracții.

Fie că Londra, Barcelona, ​​Berlin sau Roma - numeroase obiective, muzee, cartiere pline de viață și baruri așteaptă să fie descoperite. Poți afla despre arhitectura, arta, cultura sau istoria orașului pe care îl vizitezi. Nu aștepta și planifică următoarea vacanță de tip city break și cu ajutorul unui motor de căutare vei găsi bilete de avion ieftine.

Roma – un city break de neuitat în capitala Italiei

Capitala și cel mai mare oraș al Italiei este ideea perfectă pentru o vizită rapidă de weekend, pentru a descoperi o parte din arta și cultura acestei țări. Roma este o metropolă economică înfloritoare, cu priveliști uimitoare, cultură minunată și o atmosferă magică. Roma, cunoscută și sub numele de „Orașul Etern”, este plină de muzee, expoziții și atrage prin istoria sa impresionantă care datează din vremea Imperiului Roman. 

Vrei să descoperi singur de ce merită să mergi la Roma? Este grozav, pentru că există numeroase locuri care nu sunt atât de promovate! Profită și bucură-te de o excursie minunată într-un oraș pe care ar trebui să-l vizitezi măcar o dată în viață!

Iar dacă vei căuta bilete de avion ieftine către Roma, nu este nevoie să verifici unul după altul site-urile companiilor aeriene, ci să folosești un motor de căutare unde poți accesa ofertele multor companii într-un singur loc, putând astfel să alegi biletul la un preț rezonabil. În plus, aici vei găsi și locuri de cazare în hoteluri, apartamente, hosteluri, pensiuni sau vile.

Paris – o opțiune clasică pentru iubitorii de artă

În opinia multor oameni, Parisul este o propunere clasică pentru un city break de succes. Capitala Franței merită să fie numită cel mai romantic oraș din lume. Aici o plimbare prin cartierele istorice de-a lungul Senei, prin Montmartre și pe lângă Turnul Eiffel, Notre Dame, Luvru și Sacre Coeur te va face să te simți ca nicăieri altundeva. 

Seara, poți savura un pahar de vin în unul dintre pub-urile fermecătoare din Paris. Trebuie adăugat că această uimitoare metropolă europeană oferă divertisment pentru toată lumea. Prin urmare, merită să faci o excursie spontană în capitala Franței, pentru că merită!

paris eiffel tower jpg

Budapesta – descoperă orașul de pe Dunăre

Budapesta este un oraș ideal pentru a explora pe jos zonele situate de-a lungul Dunării. Panorama capitalei Ungariei te va încânta. Aici poți vedea celebra clădire pompoasă a Parlamentului și Podul cu Lanțuri, care noaptea strălucește cu o mie de luminițe. 

În plus, orașul este renumit pentru băile sale termale, atât istorice, cât și foarte moderne. Izvoarele naturale eliberează apă termală care, datorită numeroaselor minerale pe care le conține, are proprietăți curative. Mai mult, Budapesta este destul de ieftină și convinge prin numeroase obiective turistice și mâncare extrem de gustoasă! Așa că nu aștepta și rezervă un  city break la Budapesta!

Berlin – capitala fascinantă a Germaniei

Capitala Germaniei este locul perfect pentru un city break aproape în orice moment al anului. Berlinul este cunoscut pentru diversitatea sa și este poate cel mai fascinant oraș din punct de vedere cultural din Germania. Oriunde vei merge, există colțuri interesante și monumente atractive la fiecare pas. Aici ai ocazia să îți amintești de evenimente istorice importante, să te familiarizezi cu arhitectura unică sau chiar să vizitezi cluburi la modă. În plus, în timp ce te afli la Berlin, cu siguranță nu poți rata repere mondiale precum Alexanderplatz (Piața Alexander), Berliner Fernsehturm (Turnul TV din Berlin), Gendarmenmarkt (Piața Jandarmeriei) sau Checkpoint Charlie (trecerea frontierei dintre NDR și Berlinul de Vest). 

Barcelona – artă, cumpărături și plajă

Un city break în Barcelona înseamnă varietate, deoarece al doilea oraș ca mărime din Spania are multe de oferit. Indiferent dacă vizitezi obiectivele turistice, faci cumpărături sau te relaxezi pe plajă, în capitala catalană există ceva pentru toată lumea. Barcelona este situată în partea de nord-est a Spaniei, direct pe frumoasa Mării Mediterane. Barcelona atrage turiști în special cu atracțiile sale, cum ar fi faimoasa Sagrada Familia, impresionantul Camp Nou și Las Ramblas, cea mai faimoasă promenadă a orașului.

barcelona jpg

Iar dacă vei găsi bilete avion Londra ieftine, nu spre orașul căutat inițial, nimic nu te va opri să schimbi direcția spre o altă destinație city break, căci opțiunile sunt numeroase, iar timpul scurt petrecut în fiecare locație îți permite să descoperi cât mai mult din lume.