Cele mai frumoase castele din Europa de Vest | FOTO jpeg

Cele mai frumoase castele din Europa de Vest | FOTO

Perioada ├«n care marii regi erau cei care controlau via┼úa politic─â din Europa a trecut, ├«ns─â locurile unde ace┼čtia au locuit ┼či uneori ┼či-au pus la punct planurile de extindere a teritoriilor lor au r─âmas. Pe continentul european pot fi g─âsite numeroase construc┼úii istorice a c─âror vechime dateaz─â ├«nc─â din perioada Evului Mediu, precum ┼či construc┼úii care se apropie de perioada modern─â ┼či contemporan─â. ÔÇ×DriftermooseÔÇŁ propune o list─â proprie a castelelor considerate cele mai frumoase din partea de apus a Europei.

1. Castelul Sao Jorge

Castelul Sao Jorge din Lisabona, Portugalia, ofer─â una din cele mai frumoase priveli┼čti spre Oceanul Atlantic, cu toate c─â de-a lungul timpului acesta a suferit modific─âri, mai ales ├«n urma cuceririi spaniole. Guvernele portugheze au fost cele care s-au ocupat ┼či au finan┼úat masiv lucr─ârile de renovare ale acestei construc┼úii.

646x528 7 jpg jpeg

2. Versailles

Regele Ludovic al XIV-lea, a fost cel care a transformat Versailles, Fran┼úa, ├«ntr-un complex regal, ├«ntre 1661 ┼či 1710. ├Äns─â, fiecare rege care a tr─âit la Versailles ┼či-a l─âsat amprenta asupra palatului, una din cele mai cunoscute realiz─âri din timpul acestuia fiind Sala Oglinzilor, celebr─â acum pentru sticl─âria ┼či candelabrele sale.

Versailles chateau jpg jpeg

3. El Alcazar

El Alcazar din Segovia, Spania, este unul din cele mai frumoase castele din Spania. Acesta este situat ├«n mijlocul ora┼čului Segovia, fiind locul unde regina Isabella s-a c─âs─âtorit cu Ferdinand.

646x5282 jpg jpeg

4. Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein, Germania, a fost construit în timpul regelui Ludwig al II-lea, însă acesta nu a apucat să vadă terminată construcţia. Despre acest castel se spune că a fost sursa de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

neu jpg jpeg

5. Castelul Glamis, Scoţia

Glamis este considerat cel mai bântuit castel, acest lucru fiind datorat numeroaselor asasinate care au avut loc în interiorul pereţilor acestei construcţii medievale.

glamis jpg jpeg

6.Château de Chambord

Situat la 178 de kilometri sud de Paris, ├«n Chambord, castelul francez este recunoscut pentru sa uimitoare. ├Än timpul regelui Fran├žois I a ├«nceput construc┼úia castelului, ├«n 1519. Una din atrac┼úiile din aceast─â minunat─â oper─â arhitectural─â este scara ├«n spiral─â dubl─â care permite unei persoane s─â urce ┼či alteia s─â coboare f─âr─â a se intersecta.

chambord jpg jpeg

7. Castelul Lincoln

Castelul Lincoln, Marea Britanie, este o construc┼úie foarte veche, acesta dat├ónd de la ├«nceputul secolului al XI-lea ┼či a fost casa lui Wilhelm Cuceritorul. ├Än secolul al XIX-lea, cl─âdirea a fost folosit─â ┼či ca ├«nchisoare pentru aproape 90 de ani.

lincoln 0 jpg jpeg

Edi╚Ťia estival─â a revistei Historia Digital porne╚Öte ├«n c─âutarea vacan╚Ťelor pierdute. Ne oprim ├«n Marsilia, Provence, Ravenna, Murano, Avignon, Strasbourg, Matera, Plovdiv, Sofia, Atena, Basel, Edinburgh, Amsterdam, Saint-Tropez, Paris ╚Öi ├«n multe alte locuri ├«nc─ârcate de istorie. Revista Historia Digital este disponibil─â pe platforma paydemic.com.

Cump─âr─â Acum

coperta calatorii jpg jpeg