Cel mai vechi muzeu medical din lume jpeg

Cel mai vechi muzeu medical din lume

📁 Muzee
Autor: Redacția

Muzeul american Mütter din Philadelphia adăposteşte numeroase exponate neobişnuite, de la corpuri deformate ale unor fetuşi la mai multe manuale de medicină din perioada medievală, informează Daily Mail.

Acesta a fost deschis în anul 1849 în cadrul Colegiului medicilor din Philadelphia, cea mai veche societate medicală americană.

Nouă ani mai târziu, chirurgul plastician Thomas Dent Mütter a extins colecţia de exponate cu diferite obiecte pe care le adunase în urma călătoriilor sale prin Europa.

Povestea colecţiilor din cadrul muzeului a fost explicată într-un album de fotografii realizat de către Andrea Baldeck şi intitulat "Oase, cărţi şi recipiente din sticlă".

În prezent, cei mai mulţi dintre vizitatorii muzeului îl tratează ca pe un locîn care pot vedea artefacte bizare. În trecut însă acesta avea un scop practic, prezentându-le studenţilor la medicină câteva dintre maladiile pe care le-ar putea întâlni în timpul vieţii lor profesionale.

La acea vreme, după cum explică Baldeck, studenţii nu aveau foarte multe ocazii să se afle în prezenţa unor rămăşiţe umane adevărate şi înainte de apariţia tehnologiilor moderne, cum ar fi cea a razelor X, era dificil pentru cei care studiau medicina să se familiarizeze cu corpul uman.

Deşi informaţiile medicale disponibile la scară largă în prezent au anulat scopul iniţial al muzeului, această continuă să atragă vizitatori curioşi.

"În camere încuiate, în pivniţă sau în pod, se găsesc numeroase artefacte, specimene şi texte", mai scrie Baldeck care explică şi faptul că numai obţinerea accesului la acestea este un lucru cu adevărat deosebit.