image

Ce perechi de încălțări nu trebuie să-i lipsească unei femei elegante

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Femeile au mai mulți pantofi decât bărbații? Este o credință sau este o realitate? Nu este de mirare că femeile au o predilecție pentru cumpărarea de pantofi (cel puțin mai mult decât bărbații). Deși nu putem generaliza, este important să știm câți pantofi ar trebui să aibă o femeie pentru a funcționa în diverse medii, atât formale, cât și informale.

Majoritatea femeilor dețin multe perechi de încălțăminte damă, iar pe multe dintre aceste perechi ajung să nici nu le poarte sau să le poarte foarte puțin. Există, totuși, mai multe perechi de încălțăminte damă ce nu ar trebui să-i lipsească unei femei elegante. Acestea, fie că vorbim despre pantofi stiletto sau sandale, se potrivesc multor ținute, dar și evenimente.

Fie pentru design, culoare sau textură, încălțămintea este un accesoriu care te face să te îndrăgostești. Pe lângă faptul că dă un twist glamour oricărui look, este un element de bază care nu poate lipsi din garderoba ta. Iată mai jos care sunt aceste perechi de încălțăminte damă care să nu lipsească din garderoba ta dacă îți dorești să fii o femeie stilată și elegantă.

Încălțăminte damă tip Oxford

Atât cu toc, cât și fără toc, acest tip de pantofi inspirați de pantofii de rochie din anii '40 vor face ca orice ținută să arate mai formală și mai elegantă, în plus tind să fie foarte confortabili. Cu siguranță vă vor plăcea, fiind ideali pentru a îi purta la serviciu sau chiar pentru a da o notă mai sofisticată unei ținute care pare mai casual. Sunt foarte ușor de combinat și de purtat, fie cu pantaloni și blugi sau cu rochii și fuste.

Pantofi stiletto

Nimic mai elegant decât o pereche de pantofi stiletto, sunt un clasic pe care ar trebui să te gândești să îl ai mereu în garderoba ta. De asemenea, îți vor face picioarele să pară mai subțiri și mai lungi, oferindu-ți mai multă înălțime. Optează pentru cei cu vârf ascuțit. Cei lăcuiți sunt mai potriviți pentru ținute elegante, iar cei din piele sau piele întoarsă îi poți purta și cu ținute mai puțin elegante.

Dacă nu ai tocuri înalte, este timpul să spargi pușculița și să îți cumperi unele. Sunt un clasic care nu poate lipsi din garderoba fiecărei fashioniste, datorită simplității lor care evocă senzualitate și feminitate.

Pantofi stiletto cu curea la gleznă

Aceste tocuri nu sunt de obicei foarte înalte, cureaua de la gleznă le dă o notă foarte frumoasă și elegantă, acestea sunt ideale pentru a fi purtate cu rochii și fuste într-o ținută mai formală. Trebuie să aveți grijă să nu le purtați cu pantaloni lungi sau crop pentru că veți „tăia” piciorul în mai multe locuri, iar efectul nu este unul dorit. Acești pantofi stiletto sunt mai potriviți cu fuste sau rochii scurte sau de lungime medie.

Botine

Cei mai buni aliați pentru sezonul ploios și rece au un nume și sunt nici mai mult nici mai puțin decât botinele. Poți opta pentru clasicul negru, din piele de căprioară, din piele întoarsă, cu imprimeu, până la gleznă sau din piele, orice model pe care îl alegi este sinonim cu stilul. Există mai multe tipuri de botine frumoase, acestea sunt și ele un clasic, pe lângă faptul că sunt super confortabile. De asemenea, dacă vrei să combați frigul, dar fără a pierde opțiunea glamour, acestea vor fi întotdeauna aliații tăi perfecți care vor da o notă elegantă look-ului tău. Opați pentru tocuri mai subțiri și vârf ascuțit pentru un aspect mai elegant. Dacă aveți dificultăți în a merge pe tocuri foarte subțiri, alegeți tocuri mai groase sau mai mici.

Balerini

Această încălțăminte damă este preferata a mii de femei, deoarece sunt cei mai feminini și confortabili pantofi plați, dar fără a fi informali. Pe lângă aceste caracteristici, bslerinii se laudă cu faptul că sunt foarte versatili, deoarece îi puteți găsi în diferite texturi și culori. În mod ideal, îți vei dori pantofi cu talpă joasă în tonuri neutre, care să se potrivească cu orice piesă din garderoba ta. Dar dacă ești în căutarea a ceva mai elevat, ia-ți unii cu șireturi, animal print, culori vibrante sau fundițe pentru a adăuga o notă chic look-ului tău.

Sandale

Credeți sau nu, sandalele ar trebui să facă parte din elementele de bază ale garderobei dumneavoastră, deoarece nu sunt perfecte doar pentru plajă, ci și pentru oraș. Optează pentru ele pentru a crea look-uri proaspete, care se potrivesc de minune cu sezonul primăvară-vară. Această încălțăminte damă are o varietate atât de mare încât combinațiile sunt infinite. Dar dacă nu știi ce sandale să alegi, alege-le pe cele de culoare nude, pentru că se vor asorta perfect cu oricare dintre ținutele tale. Dacă vă doriți ceva mai extravagant, alegeți culori vibrante sau cele cu aplicații, cum ar fi sclipici, ținte sau scoici.