image

Ce înseamnă o casă modernă: de la energie verde şi până la mobilier minimalist

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Indiferent de cât de mult timp petreci acasă, spaţiul în care locuieşti trebuie să îţi ofere confortul de care ai nevoie şi să fie locul perfect în care să te relaxezi. În ziua de astăzi, tehnologia a avansat enorm, în zeci de domenii. Când vine vorba de case moderne, nu trebuie să te gândeşti neapărat doar la mobila ori la design-ul construcţiei. Elementele moderne în spaţiile de locuit implica forme alternative de energie, aparate, accesorii şi electrocasnice smart, exact precum telefonul mobil, dar şi eficientizarea la maxim a spaţiului.

Află mai multe despre ce înseamnă o casă modernă astăzi şi cum poţi implementa astfel de elemente:

Energia alternativă

În ultimii ani, energia alternativă sau energia verde a devenit din ce în ce mai populară. Aceasta are o mulţime de avantaje, de la costuri reduse şi până la impactul minim asupra resurselor planetei. Dintre toate formele de energie alternativă, cea solară este cea mai folosită când vine vorba de clădiri şi locuinţe. Dacă îţi doreşti o casă modernă, atunci este o idee bună să explorezi opţiunile pe care energia solară ţi le oferă.

Spre exemplu, dacă îţi doreşti o sursă de apă caldă pe care te poţi baza, fără costuri lunare mari, atunci poţi lua în considerare panouri solare presurizate. Panourile solare presurizate te pot ajuta să încălzeşti apa menajeră fără să mai ai nevoie de energie convenţională. Poţi opta pentru panouri solare presurizate cu sau fără boiler, însă este esenţial să apelezi la o echipă de profesionişti pentru montaj.

În afară de opţiunea panourilor solare presurizate, mai există şi varianta unei instalaţii fotovoltaice care să îţi ofere curent electric cu ajutorul energiei solare. Fie că alegi  panouri solare pentru apă caldă sau instalaţii fotovoltaice sau orice alt tip de instalaţii ce au la baza energie solară, pe termen lung investiţia va merita cu siguranţă.

Energia alternativă poate avea costuri ceva mai mari de instalare, însă în timp această investiţie se va amortiza. Costurile lunare vor fi mult mai mici comparativ cu formele de energie convenţionale, iar o astfel de alegere impacteaza pozitiv şi mediul înconjurător.

Accesoriile smart

În ziua de astăzi, tehnologia este o parte integrantă a vieţii de zi cu zi. O foloseşti la job, când ieşi cu prietenii, când comanzi un taxi sau când mergi în vacanţă, aşa că de ce nu ar fi şi parte din casa ta? Accesoriile smart te pot ajuta să te bucuri de o casă modernă, fie că alegi boxe inteligente, becuri sau sonerii smart ori aparate de curăţare care îşi fac treaba pe cont propriu.

Bineînţeles, nu trebuie că tot ce alegi pentru casa să fie smart, ci este important să optezi pentru acele accesorii care îţi fac ţie viaţa mai uşoară. Spre exemplu, dacă nu foloseşti dispozitive media, atunci boxa smart nu îţi va fi de mare ajutor. În schimb, dacă foloseşti anumite electrocasnice des, de la maşina de spălat şi până la A/C, îţi va fi util să le poţi controla de pe telefonul mobil.

Mobilierul minimalist

O casă modernă se amenajează cel mai bine în stil minimalist. De ce? Pentru că este de preferat să te bucuri de spaţiu, nu să îl ocupi cu obiecte sau mobilă care nu are niciun scop. De aceea, cea mai bună soluţie pentru mobilarea unei case moderne o reprezintă piesele minimaliste, de calitate, care nu încarcă camerele inutil şi care nu te obosesc vizual.

De asemenea, mobila nu trebuie să fie extravaganţă, ţipătoare sau să urmeze trenduri anuale, deoarece acestea se pot schimba rapid. Dacă îţi doreşti piese deosebite în casa ta, care atrag atenţia, optează mai degrabă pentru una sau două piese de mobilier statement, de la designeri recunoscuţi sau pentru decoraţiuni speciale.

O casă modernă nu trebuie să arate într-un anume fel, ci trebuie să îţi asigure ţie şi celor dragi tot confortul necesar, de la surse de încălzire şi de energie şi până la mobilier sau electrocasnice smart.