image

Ce cântar de baie este mai bun: unul electronic sau unul analogic?

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

A avea un cântar corporal sau cântar de baie în casă nu este doar un simplu obiect decorativ, deși este adevărat că estetica acestor cântare ne poate face să luăm o decizie într-o direcție sau alta. În prezent există două mari variante, mari și late, de cântare de baie: cântare mecanice (analogice) și cântare electronice (digitale). Unele arată cifrele greutății noastre cu un ac pe un cadran, celelalte afișează cifrele pe un ecran digital. Care dintre ele sunt mai bune, însă?

În prezent, utilizarea cântarelor de baie digitale o depășește pe cea a cântarelor analogice. Deși este adevărat că, în ciuda existenței cântarelor de baie electronice, cântarele analogice nu au dispărut de pe piață și au fost perfecționate.

A avea o dietă sănătoasă și o greutate adecvată nu numai că ne va îmbunătăți aspectul, dar ne va ajuta să combatem obiceiurile proaste și să ne îmbunătățim starea de sănătate. Având un cântar electronic sau unul analogic, pe lângă faptul că ne permite să realizăm un control eficient al greutății, ne poate ajuta să promovăm o serie de obiceiuri sănătoase. Comoditatea și ușurința de a ne cântări acasă ne va facilita dobândirea unei rutine care ne va ajuta să dezvoltăm alte obiceiuri sănătoase.

Diferențe între cântarul analogic și cântarul de baie digital

Dacă aveți îndoieli și încă nu știți ce cântar de baie să alegeți, vom discuta câteva dintre principalele caracteristici și diferențe dintre cele două tipuri de cântare pentru a vă ajuta să luați o decizie mai ușoară.

Atât cântarele de baie electronice, cât și cele analogice tind să ocupe cât mai puțin spațiu posibil, astfel încât să puteți folosi orice colț al băii, deși cântarele analogice tind să aibă o greutate mai mare decât un cântar electronic.

Cântarul de baie electronic are nevoie de baterii pentru a funcționa, în timp ce cântarul analogic nu are nevoie. Acest lucru duce la costuri suplimentare și la generarea de deșeuri.

La un cântar de baie electronic greutatea apare pe un ecran de afișare, unde numerele care apar sunt de obicei suficient de mari pentru a putea vedea clar datele, iar multe dintre ele încorporează chiar și lumini LED pentru a face vizualizarea și mai ușoară. În cazul cântarelor analogice, greutatea este afișată pe un indicator analogic care poate nu e așa ușor de citit. De obicei, este mai ușor și mai rapid să vezi greutatea pe un cântar electronic decât pe unul analogic.

Dacă ceea ce căutăm este un cântar de baie cu precizie, cântarul electronic are avantaj, deoarece acestea sunt mult mai precise și pot calcula până la grame cu mare precizie și cu o marjă de eroare foarte mică, în timp ce cele analogice abia pot calcula grame. În plus, citirea finală a greutății este mult mai rapidă cu un cântar electronic.

Un alt mare avantaj al cântarelor de baie electronice este că multe modele încorporează funcții mai avansate, cu programe de memorie care vă permit să vizualizați greutățile anterioare și astfel să comparați rezultatele. Cântarele de baie digitale au de obicei un preț mai mare decât cele analogice, deși acest lucru este justificat de numărul mai mare de funcții oferite.

Poate că unul dintre avantajele cântarelor analogice față de cele electronice este faptul că cântarele analogice au un mecanism mai simplu și necesită mai puțin control și întreținere. Din același motiv, în cazul unei defecțiuni, este mai ușor de reparat cântarul analogic.

Caracteristici remarcabile ale cântarului electronic pentru baie

Posibilitățile oferite de cântarele de baie digitale sunt net superioare cântarelor analogice. Dintre acestea, evidențiem posibilitatea pe care unele dintre ele o oferă de a putea înregistra datele diferitelor persoane care îl folosesc.

O altă posibilitate oferită de unele modele de cântare de baie electronice este posibilitatea de a măsura compoziția greutății corporale. Această funcție ne va permite să cunoaștem procentul de mușchi, apă și grăsime pe care îl acumulează fiecare persoană. Dacă urmați o dietă de slăbire, utilizarea unui cântar electronic de baie pentru a măsura grăsimea corporală poate fi foarte utilă, deoarece vă va permite să știți dacă pierdeți de fapt grăsime și nu țesut. De asemenea, poate fi foarte util pentru cineva care dorește să câștige tonus muscular.

Există și alte cântare de baie electronice mai complexe din punct de vedere tehnologic, care vă permit să determinați valori precum densitatea osoasă sau procentul de grăsime.

Cel mai bun cântar electronic pentru baie va fi cel care răspunde cel mai bine nevoilor și cerințelor voastre. Nu are rost să plătim mai mult pentru un cântar digital care măsoară grăsimea corporală dacă nu suntem cu adevărat interesați să o cunoaștem și nu vom ține evidența acesteia. Pe de altă parte, dacă suntem sportivi, merită să investim ceva mai mult în cântarul de baie electronic pentru a putea controla mult mai bine acei parametri care ne vor permite să avem o performanță sportivă mai bună.