Prințesa Diana Foto GettyImages jpg

Ce au în comun Marilyn Monroe, Yoko Ono şi prinţesa Diana. Poveşti de dragoste care au surprins lumea

Despre dragoste se poate spune absolut orice, chiar şi faptul că are puterea să-i aducă pe îndrăgostiţi în lumina reflectoarelor. Câteva personalităţi au reuşit să fie mai apreciate de public, fiind implicate în relaţii de iubire mai mult sau mai puţin controversate.

Cuplul format din actriţa Marilyn Monroe şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, John Kennedy, a surprins întreaga lume, la momentul în care s-a demonstrat legătura amoroasă dintre cei doi.

Presa anilor 60 scria faptul că cei doi s-au cunoscut în cadrul unui eveniment exclusivist, organizat la Palm String, în anul 1959, de cântăreţul Frank Sinatra. Atât Marilyn, cât şi Kennedy, care la momentul respectiv nu era încă preşedinte al SUA, se aflau într-un  impas amoros. Actriţa era proaspăt divorţată de Arthur Miller, iar viaţa viitorului preşedintelui american alături de Jackie nu era una tocmai fericită.

image

După ce a câştigat alegerile prezidenţiale, Kennedy a menţinut legătura cu Marilyn, în secret, fiind sprijinit de serviciile secrete. Cei doi se întâlneau într-un apartament rezervat la hotelul Carlyle din New York, dar şi la bordul avionului prezidenţial, apoi s-au mutat la vila Santa Monica, ce aparţinea unei surori a lui John.

Totul a ieşit la iveală însă în momentul în care, la aniversarea de 45 de ani a lui John Kennedy, Marilyn Monroe a apărut în timpul evenimentului îmbrăcată într-o rochie sclipitoare, cântând „Happy birthday, mister president”.

Pe 5 august 1962, America era zguduită de vestea morţii actriţei. Moartea lui Marilyn Monroe rămâne şi astăzi o enigmă.

Dragoste, pace şi despărţire tragică

În 1968, legenda trupei The Beatels, John Lennon, anunţa divorţul de soţia sa Cynthia, şi recunoştea oficial legătura pe care o avea cu artista japoneză Yoko Ono, cu care se şi căsătoreşte. Luna lor de miere este cunoscută pentru faimoasa fotografie „Bed-in for Peace”.

image

Relaţia de dragoste dintre Lennon şi Ono a fost una foarte controversată, cei doi îndrăgostiţi devenind un simbol al luptei pentru pace. John Lennon şi Yoko Ono au fost printre cei mai importanţi activişti privind încetarea războiului din Vietnam, promovând mesaje despre iubire şi toleranţă.

Despărţirea dintre cei doi a survenit în urma unei tragedii. Yoko Ono a rămas singură, în anul 1980, când John Lennon a fost asasinat.

Îndrăgostită de un playboy răsfăţat

Viaţa regretatei prinţese Diana rămâne în continuare un mister, la fel şi dragostea pe care aceasta a manifestat-o faţă de fiul miliardarului Mohammed Al – Fayed, Dodi Al – Fayed.

image

Cei doi s-au cunoscut la o petrecere privată, desfăşurată pe Coasta de Azur, la care prinţesa fusese invitată. Multă vreme, cei doi îndrăgostiţi au ţinut secretă relaţia lor de dragoste, în cele din urmă ea a fost făcută publică, creând numeroase discuţii şi controverse.

În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de maşină în tunelul stradal numit Pont de l'Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed şi cu şeful securităţii de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce maşina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi. Maşina lor Mercedes-Benz  din 1994 s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului.