Câştigătorii concursului Historia şi Editura Litera   O ZI DIN ISTORIE! jpeg

Câştigătorii concursului Historia şi Editura Litera - O ZI DIN ISTORIE!

Autor: Redacția

Castigatorii concursului!

Câștigă cu Historia și Editura Literao carte de eveniment:Războinicii lui Hitler, în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Câţi ani se împlinesc anul acesta pe 30 Aprilie de la moartea dictatorului german Adolf Hitler?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.roîmpreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon).Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 2 Mai.

Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebui

Sinopsisul cărţii Războinicii lui Hitler

„Feldmareşalii prusaci nu se revoltă!“ De la acest crez au pornit ofiţerii de rang înalt prinşi între obedienţă şi opoziţia faţă de un comandant suprem din ce în ce mai paranoic. Erwin Rommel, Wilhelm Keitel, Erich von Manstein, Friedrich Paulus, Ernst Udet şi Wilhelm Canaris:şase destine reprezentative pentru o armată care – în ciuda scepticismului faţă de ideologia nazistă şi a dispreţului faţă de „caporalul“ Hitler – s-a derobat de orice răspundere, invocând obligaţia de a executa ordinele primite. Măcinată de sentimentul vinovăţiei, Germania postbelică a încercat să scape de povara culpabilităţii dând naştere unei legende conform căreia armata era „curată“ şi nu avea nici o legătură cu masacrele naziştilor. Ce i-a făcut pe aceşti ofiţeri să se pună în slujba unui regim criminal? Ce au ştiut ei despre atrocităţi? Cât de implicaţi au fost? Până unde au mers în executarea ordinelor primite? Guido Knopp şi colaboratorii săi realizează portretele a şase dintre reprezentanţii elitei militare germane care, deşi nu au aderat la ideile naţional-socialismului, au fost instrumente ale lui Hitler în războiul său nimicitor.

untitled png png