Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Vine iarna  De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere» png

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Vine iarna. De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere»

📁 Carte
Autor: Redacția

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Vine iarna. De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere», de Garry Kasparov.

Câștigătorii sunt:

Bogdan Alina 

Cristian Aceleanu  

Nicolae-Mihai Bogatean 

Deac Adriana 

Ana Dragomir

Răspunde corect la întrebarea „În ce domeniu este cunoscut Garry Kasparov?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Vine iarna...». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 3 octombrie.

Perioada de concurs este 19 septembrie-2 octombrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Vine iarna. De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere

vine iarna 1 png png

Ascensiunea lui Vladimir Putin – fost locotenent-colonel KGB – până la funcția de președinte, în 1999, a fost un semnal puternic că Rusia se îndepărtează de democrație. În timp ce America și celelalte puteri de frunte ale lumii au continuat să îl trateze cu mănuși, Putin s-a transformat nu doar într-un dictator, ci a devenit o amenințare internațională. Cu resursele sale vaste și cu arsenalul nuclear, Putin se află în centrul unui asalt la nivel mondial asupra libertății politice și asupra ordinii lumii moderne. Pentru Garry Kasparov, nimic din toate acestea nu este nou. Este un critic vocal al lui Putin de mai bine de un deceniu, după ce a condus opoziția prodemocrație la alegerile prezidențiale măsluite din 2008. Anii în care a fost martorul îndeplinirii profețiilor sale de Casandră despre intențiile lui Putin l-au făcut pe Kasparov să înțeleagă un adevăr amar:Rusia lui Putin, ca și ISIS sau al-Qaeda, se definește doar prin opoziție cu țările libere ale lumii. Pe măsură ce Putin a devenit tot mai puternic, amenințarea pe care o constituie s-a transformat din locală în regională și, în cele din urmă, în globală.

În această carte, Kasparov ne arată că prăbușirea Uniunii Sovietice nu a fost un punct final, ci doar o schimbare de anotimp, Războiul Rece topindu-se într-un soi de primăvară. Dar acum, după ani de zile de complăcere și proastă judecată, iarna ne amenință din nou. Vine iarna! ni-l dezvăluie pe Putin așa cum este el, de fapt:un pericol potențial care se ascunde chiar sub ochii noștri.

„Este mereu important să-l citim pe Garry Kasparov, care ne-a avertizat de pericolele putinismului înaintea multor altora. Este unul dintre acei oameni rari:un democrat rus care se gândește realist la țara sa, dar rămâne plin de speranță pentru viitor.“-Anne Applebaum, autoarea volumului Cortina de Fier, laureată cu Premiul Pulitzer