Casa de Monede lansează piesa aniversară cu ocazia comemorării a 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Casa de Monede lansează piesa aniversară cu ocazia comemorării a 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la moartea marelui patriot înflăcărat, un luptător neobosit pentru formarea și consolidarea statului nostru național. Este vorba despre Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cei mai populari domnitori pe care țările române i-a avut.

Casa de Monede, lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție, lansează o piesă aniversară, dedicată împlinirii a 150 ani de la moartea domnitorului Moldovei și al Țării Românești. Aceasta va fi oferită gratuit, în ordinea înscrierilor pe site-ul campaniei, în limita unui exemplar per familie, cumpărătorii achitând doar costurile de ambalare și expediere.

Alexandru Ioan Cuza a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. A participat activ la mișcarea revoluționară din Moldova și la lupta pentru unirea Principatelor. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două principate, a însemnat un succes hotărâtor în lupta pentru Unire, pe baze moderne, a statului național român. Sistemul creat a fost aproape imposibil de condus prin Convenția de la Paris. Cuza a căutat o soluție în diplomație, iar cu sprijinul tacit al Franței a reușit, în cele din urmă, să realizeze pe 23 decembrie 1861, oficializarea Principatului Regatului Unit.

Duminică, 8 februarie 1859, a avut loc primirea triumfală la Bucureşti a domnitorului Principatului Moldovei, ales de curând domnitor și al Principatului Valahiei, Alexandru Ioan Cuza. Domnul Unirii a intrat în Bucureşti pe la Băneasa, fiind aşteptat cu pâine şi sare de oficialităţile locale şi de 100.000 de oameni, aproape întreaga populaţie a Capitalei.

"Alexandru Ioan Cuza a fost o figură foarte importantă pentru poporul român. El a fost cel care a pus bazele pe care se află astăzi România modernă. Suntem onorați să putem oferi întregului popor român o amintire de durată a acestei mari personalități sub forma unei frumoase piese aniversare GRATIS, cu un simplu click. Suntem convinși că această piesă omagială îi va încânta nu doar pe iubitorii de istorie și numismatică, ci și pe toți cei care apreciază valoarea istoriei naționale", a declarat Libor Veselý, director Casa de Monede.

Piesa aniversară poate fi rezervată pe site-ul oficial www.medaliegratis.ro sau telefonic, la numărul 021 9787, și va avea disponibilitate limitată: o singură piesă omagială alocată unei familii. Cererile vor fi procesate în ordinea primirii, în limita stocului disponibil. Persoanele care comandă piesa comemorativă vor avea de achitat doar costul pentru ambalare și expediere în valoare de 19,99 Lei.

Despre Casa de Monede

Casa de Monede este lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție emise de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase.