image

Care a fost primul jackpot progresiv din istorie câștigat la sloturi?

Sloturile cu jackpot progresiv se bucură de un succes semnificativ în mediul online și în cel terestru. Posibilitatea de a încasa o sumă uriașă cu o miză absolut normală este un miraj pentru unii oameni și o sursă de distracție suplimentară.

În zilele noastre, este absolut normal ca sloturile să aibă jackpot progresiv, fie că ne raportăm la cele din cazinouri ori săli de jocuri, fie că ne raportăm la cele din mediul online.

Cei pasionați de sloturi online știu că există jocuri cu jackpot progresiv legate în rețea, ceea ce face ca distracția să fie și mai mare, deoarece suma crește mai repede. Unele jackpoturi vizează strict jocurile unui provider dintr-un cazinou, în timp ce altele sunt conectate la mai multe cazinouri.

Cum a început însă totul? Primul slot cu jackpot progresiv din istorie a apărut în 1986. Este vorba despre jocul Megabucks de la International Game Technology (IGT). Conceptul era același ca în prezent. De fiecare dată când un jucător apăsa spin, o mică parte se îndrepta către fondul de jackpot, care putea crește fără să existe vreo limită până când un norocos îl câștiga. Primul premiu la jackpot progresiv a fost câștigat pe 1 februarie 1987 și a fost în valoare de 4.988.842 de dolari. Ajustând inflația, suma ar fi de aproximativ 13 milioane de dolari în banii din zilele noastre.

În acea perioadă, sloturile înregistrau un progres semnificativ. Dacă în prezent suntem obișnuiți să vedem mii de jocuri pe platformele de sloturi online, atunci operatorii de pe Internet încă nu apăruseră. Toată distracția avea loc în cazinouri, iar companiile din domeniu încercau să vină cu inovații pentru acea perioadă. Merită amintit că primul slot video din istorie a fost creat abia în 1976, tot de IGT, o companie care a marcat istoria industriei. Primul cazinou cu sloturi online a apărut abia la începutul anilor 1990.

image

Detalii despre sloturile cu jackpot

Sloturile cu jackpot sunt împărțite în două categorii: jackpoturi fixe și jackpoturi progresive. Cele cu jackpoturi fixe au o sumă prestabilită pe care o poți câștiga indiferent de moment. Nu contează că jackpotul respectiv a fost câștigat în urmă cu 5 minute sau în urmă cu 5 luni, suma va fi aceeași. De cele mai multe ori, sloturile cu jackpot fix au mai multe niveluri (în general 3 sau 4), fiind uneori importantă și miza.

Dezavantajul acestui tip de sloturi este că sumele sunt, de cele mai multe ori, mai mici decât la sloturile cu jackpot progresiv. Inclusiv în țara noastră au fost cazuri de jucători care au câștigat jackpoturi progresive de peste 1 milion de euro. La nivel mondial, sumele sunt și mai mari și ajung la aproape 20 de milioane de euro.

image

Conceptul sloturilor cu jackpot progresiv l-am prezentat: premiul crește continuu pe măsură ce sunt efectuate spin-uri, până când cineva va câștiga acel jackpot. Partea bună este că operatorii de casino online prezintă transparent în timp real cuantumul la care a ajuns jackpot-ul. Astfel, vei vedea în permanență care este câștigul potențial. În cazul în care vezi că jackpot-ul progresiv este la o valoare mică, înseamnă că a fost câștigat recent.

Câștigurile sunt stabilite pur aleatoriu și un jackpot progresiv poate fi câștigat și de două ori în aceeași zi. Totuși, dacă suma este mică, poți opta să încerci alte jocuri, deoarece sloturile cu jackpot progresiv au, în general, un RTP mai mic. Explicația este simplă: din moment ce o mică parte din fiecare spin se duce către fondul de jackpot, automat și RTP-ul general scade.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!